Ako si pripraviť túto ľahodku u vás doma – sušené bravčové mäso na ktorom si pochutnáte

Mnoho ľudí sa chce zdravšie stravovať napríklad, nechcú jesť výrobky, ktoré obsahujú farbivá, konzervačné látku či iné umelé prísady. My vám predstavíme jeden skvelý recept.

Kúpte si kúsok dobrého mäsa a uvarte si ho, čo môže byť lepšie? Domáce mäso je ešte lepšie, viete, že je 100% prírodné na rozdiel od lahôdok v obchode. Má dlhú trvanlivosť a skvelú chuť. Chuť môže byť rôzna – jemná alebo korenistá. Na našej stránke nájdete osvedčený recept na varenie a tipy pre správnu prípravu mäsa doma.

Sušené bravčové mäso


Ingrediencie:

  • 2kg bravčového mäsa
  • 500g soli
  • 2 čajové lyžičky korenia podľa chuti
  • 2 čajové lyžičky semienok koriandra
  • 4g tymianu
  • 4g rozmarínu
  • 5 bobkových listov

Príprava:


1. Opláchni a vysuš bravčové mäso pomocou papierových uterákov. Odstráň z mäsa všetko tuk.
2. Nakrájajte bobkové listy, ktoré premiešajte s koriandrom, tymianom a rozmarínom. Okoreňte a posypte zmesou z bobkového listu mäso z obidvoch strán.
3. Mäso vložte do nádoby, osoľte ho z každej strany a dajte ho do chladničky na 2 dni.
4. Počas dvoch dní mäso obracajte, aby bolo vo výsledku dobre osolené z každej strany.
5. Po dvoch dní vyberte bravčové mäso z chladničky, opláchnite ho tečúcou vodou a vysušte ho papierovými uterákmi.

6. Mäso znovu potrite korením, no už bez soli. Omotajte okolo neho čistú suchú gázu a nechajte vo v chladničke alebo na inom chladnom mieste po dobu 2 týždňov.
7. Ak máte mäso v chladničke, dvakrát denne ho obracajte.
8. Mäso je pripravené, dobrú chuť.

Sušené bravčové domáce mäso je skutočne chutné. Je síce pravda, že 2 týždne sú celkom dlhá doba, no nebude ľutovať. Nezabudnite recepty zdieľať so svojimi priateľmi, nech si pochutia aj oni.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like