Ako pripraviť skvelé kapustové rolky? Poznáme tajný rómsky recept…

Moja priateľka je úspešná herečka a v jednom filme mala zahrať dcéru rómskeho baróna. Rolu chcela zahrať čo najlepšie, a preto sa rozhodla stretnúť s kočovnými rómami. Začala s nimi komunikovať, aby si lepšie zvykla na novú úlohu a dozvedela sa tak veľa vecí.

V rómskom tábore stretla skutočného rómskeho baróna so svojou ženou, s ktorou sa čoskoro stala priateľkou. A práve ona prezradila tajný recept na výrobu skvelých kapustových roliek, ktoré sú veľmi chutné a sýte. Dneska sa s vami podelím o recept na prípravu rómskych plnených kapustových roliek. Keď ho raz vyskúšate, budete si ho robiť znovu a znovu. Je to úžasné jedlo vhodné na všetky príležitosti.

Ako pripraviť kapustové plnené rolky:


Ingrediencie:

  • 1kg bravčového mletého mäsa
  • 100g ryže
  • 1kg listov kapusty
  • 4 cibule strednej veľkosti
  • 1  mrkva
  • 1 paradajka (voliteľné)
  • 1 polievková lyžica paradajkovej pasty
  • 10 polievkových lyžičiek slnečnicového oleja na smaženie
  • 2,5 čajovej lyžičky soli
  • 2 polievkové lyžice octu
  • 1 čajová lyžička čierneho korenia
  • 2 bobkové listy
  • Vňať podľa chuti

Príprava:


1
. Zameriame sa na prípravu výplne do roliek. 1 kg bravčového mäsa pomelieme cez mlynček na mäso. Ryžu na 10 minút zalejte vriacou vodou, aby sa naparila, potom vodu odlejte.
2. Zoberte si nádobu do ktorej vložte mleté mäso, ryžu a do zmesi pridajte korenie a soľ. Premiešajte.
3. Jemne nakrájajte cibuľu, mrkvu a papriku. Mrkvu je najlepšie narezať na pásy. Do panvice nalejte 10 polievkových lyžíc slnečnicového oleja a začnite smažiť mrkvu s cibuľou. Potom pridajte korenie a na samom konci fritovania pridajte paradajkovú pastu. Neustále miešajte zeleninu, aby sa nepripálila. Vyprážanú zeleninu rozdeľte na 2 polovice.

4. Teraz svoju pozornosť obráťte na formovanie kapustových roliek. Stočte kapustné listy do guľatého tvaru, naplňte ju zmesou z ryže a mletého mäsa a vyprážanej zeleniny.
5. Do druhej polovici vyprážanej zeleniny pridajte 0,5 litra vody, soľ, korenie a dajte zmes smažiť. Výsledkom je druhá výplň do kapusty, ktorá rolku uzatvorí. Na hornú časť roliek môžeme narezať paradajky a zeleninu. Nalejte do hrnca trošku vody a pridajte bobkový list.
6. Kapustové rolky varte na strednom ohni polhodinu.
7. Najlepšie je ich podávať s kyslou smotanou. Prajeme dobrú chuť!

Existuje mnoho receptov na prípravu kapustových roliek a každý z nich je chutná svojím spôsobom. A aké recepty poznáte vy? Svoje nápady nezabudnite zdieľať do komentárov.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like