Ak vás omrzel klasický chleba či rožtek vo vajíčku, vyskúšajte použiť cukety podľa tohto receptu! Ak máte …

Čas pojedania zeleniny a ovocia na mnoho spôsobov sa blíži. Leto je za dverami a my sa už teraz nevieme dočkať, ako si budeme grilovať zeleninku vonku na bylinkách, či opekať ovocie v marináde. Je načase, aby sme sa spoločne naladili na teplé letné dni a inšpirovali sa tými najlepšími zeleninovými jedlami. No a čo iné môže byť vhodnejšie, ako šťavnaté cukety?

Budete potrebovať:

2-3 cukety

1-2 vajcia

100 ml bieleho jogurtu (môže byť aj smotanový)

3 strúčiky cesnaku

soľ a korenie podľa chuti

múku pre hustejšie cesto

Postup prípravy:

Cukety si očistite, olúpte a nakrájajte na plátky s hrúbkou približne 1 cm. Zeleninu osoľte a okoreňte a pretlačte tri strúčiky cesnaku. Všetko v miske dôkladne premiešajte.

Pripravte si cesto. Vymiešajte vajcia s trochou soli a pridajte jogurt. Potom vsypte také množstvo múky, aby cesto bolo približne také tekuté ako palacinkové. Môže byť máličko hustejšie, nie však oveľa. Cukety najprv obaľte v múke a potom ich namočte do cestíčka. Vysmážajte v oleji po oboch stranách do zlatista.

Takto pripravená cuketa fantasticky chutí len so studenou smotanou, alebo smotanovo cesnakovým dipom a čerstvými paradajkami. Rýchle a chutné občerstvenie si zamilujete a budete ho pripravovať pravidelne. Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like