Ak stále premýšľate čo dnes uvariť poradíme Vám: Vyprážané kuracie prsia so smotanovo hubovou omáčkou

Zdieľať článok na

Tento recept je na 4 porcie:

Zloženie:


4 – 5 ks kuracie prsia
1/2 lyžičky soli
1 lyžičky mletého čierneho korenia
2 stredné šalotky – mleté
2 šálky huby čiapky – tenké plátky
½ šálky kurací vývar
2 lyžice smotany
4 lyžice čerstvej pažítky
2 lyžice kokosový olej alebo iný na vyprážanie
4 lyžice suché biele víno

 

Postup:


1) Kuracie prsia celé osolíme a okoreníme.

2) V panvici, dostatočne veľké, aby sa zmestili 4 prsia, zohrejte olej na strednom plameni pridáme kuracie prsia, otočte raz alebo dvakrát a nastavte teplo pokiaľ je to nutné, aby sa zabránilo spáleniu. Opekáme do zlata 12 – 15 minút.

3) Akonáhle sú uvarené, dáme na tanier, prikryjeme a udržiavať v teple.

4) Pridajte mleté šalotku na panvicu, varíme, kým začína mäknúť, asi 30 sekúnd. Pridajte huby, miešajte občas pri varení po dobu asi 2 minút alebo do mäkka. Pridajte víno a dusíme, kým sa takmer odparí.

5) Naliať do vývaru a zmieša so všetkým na panvici, pridajte krém a pažítku potom sa vráti k varu.

6) Vráťte kuracie prsia na panvicu a varíme, s omáčkou asi 1-2 minút.

Podávajte horúce. Dobrú chuť

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.


Zdieľať článok na

You Might Also Like