Ak neviete čo variť, vyskúšajte tento super recept. Zužitkujete tak potraviny, ktoré vám zostali v chladničke

Zemiaky sú jednou z najzákladnejších potravín, ktoré by ani v jednej domácnosti nemali chýbať. Vieme ich pripraviť rôznymi spôsobmi a vytvoriť z nich mnoho slaných, ba aj sladkých jedál. Na tento recept budeme okrem dolu uvedených ingrediencií potrebovať aj dostatok času, aby sme pečenie v trúbe nezanedbali a dosiahli vynikajúci výsledok.

Potrebujeme:


– 700 g mletého mäsa
– 1 kg zemiakov
– 200 g majonézy
– 200 g paradajok
– 100 g cibule
– 200 g tvrdého syra
– soľ
– korenie

 

1. Pripravíme si plech, ktorý vymastíme maslom, alebo vyložíme papierom na pečenie.

2. Ošúpané zemiaky a cibuľu nakrájame na plátky, potrieme majonézou a okoreníme.

3. Na plech poukladáme prvú vrstvu.

4. Druhú vrstvu tvorí mleté mäso. To na začiatku okoreníme, opražíme a rozložíme na plech.

5. Tretiu vrstvu, predposlednú, tvoria paradajky nakrájané na plátky.

6. Nakoniec plech prikryjeme opäť zemiakmi a cibuľou.

7. Pečieme v trúbe na 180 stupňov 40 minút.

TIP NA ZÁVER: Po vypnutí trúby môžete na plech vysypať aj postrúhaný syr. Ten sa vplyvom tepla na zemiakoch roztečie a vytvorí tak príjemnú chuť.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like