Ak máte v obľube orechové zákusky, tak tento recept je určite pre Vás. Kombinácia vlašských a lieskových orechov spolu so žĺtkovým krémom a šľahačkou

Budeme potrebovať:

Cesto:

8 ks – bielka
150 g – kr. cukor
100 g – mleté lieskové orechy
100 g – mleté vlašské orechy
2 bal. – vanilkový cukor
1 ks – citrón – šťava + kôra

Krém:

8 ks – žĺtka
4 lyžice – práškový cukor
4 bal. – vanilkový cukor
200 g – biela čokoláda
150 g – smotana na šľahanie
100 g – maslo

Ďalej budeme potrebovať:

200 ml – smotana na šľahanie
100 g – mleté lieskové orechy
100 g – mleté vlašské orechy
čokoládové sušienky na ozdobu

Postup:

1.

Bielka si vyšľaháme s citr. šťavou, kr. a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridáme mleté lieskové a vlašské orechy a všetko spolu dôkladne premiešame. Takto pripravené cesto si navrstvíme na papierom vyložený plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov pekne do zlatista.

2.

Žĺtka s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme nad parou do peny. Pridáme na kúsky nalámanú bielu čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Hustú hmotu odstavíme a necháme vychladnúť. Do mierne vychladnutého krému vmiešame maslo a vyšľahanú smotanu.

3.

Upečené cesto si rozdelíme na 2 časti. Jednu časť cesta potrieme polovicou krému, položíme druhý plát cesta a znova potrieme krém. Môžeme naskladať rôzne ovocie a posypeme mletými vlašskými a lieskovými orechmi. Vrch ozdobíme vyšľahanou smotanou a poukladáme čokoládové sušienky.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like