Toto famózne syrové pečivo je úžasne krehké, kypré a chutné. Jeho dokonalosť tkvie aj v tom, že Vám stačí 6 ingrediencií a 2 kroky k tomu, aby ste si ho pripravili aj doma. Príprava poteší najmä tých, ktorí v kuchyni neradi trávia príliš času. Navyše sú pagáče bez kvasníc, teda bez kysnutia. Zaručene ich aj preto zvládne úplne každý. Ako skúsená gazdinka, aj úplný začiatočník.
INGREDIENCIE:
250 g masla
250 g syra feta
250 g hladkej múky
Žĺtok na potretie
Sezamové semienka na posýpka
POSTUP:
1) Všetky suroviny zmiešame v mise. Okrem sezamu a žĺtka, samozrejme. Poriadne premiešame a vypracujeme bochník cesta. Ten zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky chladiť zhruba na hodinu.
2) Po uplynutí potrebnej doby vytiahneme cesto z chladničky. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku zhruba 1cm.
3) Potom vykrajujeme napr. Pomocou hrnčeka, jednotlivé kolieska. Tie preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Potrieme žĺtkom a posypeme semienkami.
4) Pečieme podľa skúseností s rúrou.
Zdieľajte tento super recept na syrové pagáče s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež tiež pochutnajú!