Ak máš doma zemiaky a syr, môžeš si pripraviť výborné jedlo. Ak si ho pripravíte takto, vaši hostia vás budú nosiť na rukách!

Z tohto množstva bude veľká porcia zemiakových fašíriek. Podávať ju môžete s cesnakom, smotanou ale hodia sa aj ku prívarkom. Fašírky môžete ochutiť cesnakom alebo ľubovoľnými bylinkami.

 

Prísady:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 2 vajíčka
  • 100 g tvrdého syra
  • soľ
  • korenie

 

Na obaľovanie:

  • 3 pl polohrubej múky
  • 3 pl strúhanky
  • 2 vajíčka
  • olej

 

Príprava:

 

Zemiaky očistíme, nakrájáme na plátky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme a rozpučíme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibulu a nastrúhaný syr. Pridáme dve vajíčka a ochutíme soľou a korením. Ďalšie dve vajíčká vyšľaháme, zo zmesy vytvarujeme fašírky, obalíme ich v múke, vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Vyprážáme ich na horúcom oleji z oboch strán.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like