Ak, len raz vyskúšate upiecť tieto zapečené zemiaky so syrom, nikdy iný spôsob nebudete používať

Zemiaky pečené v rúre – nielen neuveriteľne uspokojujúce, ale tiež zdraviu prospešné. Dokonca aj po varení zeleniny zachovávajú všetky užitočné stopové prvky.Vďaka veľkému množstvo draslíka, zemiakov pre tých, ktorí trpia vysokým krvným tlakom, krehkými kosťami a majú problémy s kardiovaskulárnym systémom.

Dnes,  sa s vami podelíme o úžasný recept.Teraz si pripravíme zemiaky, že si ich zamilujete hneď na prvý pokus.

ZLOŽENIE

  • 1 veľký zemiak
  • 2 lužice olivového oleja
  • 4 lyžice morskej soli
  • 100 gramov syra čedar
  • 50 g slaniny
  • 1 polievková lyžica kyslej smotany

PRÍPRAVA

Zrežte z jednej strany zemiak,  ako je znázornené na fotografii. Na každej strane vytvorte niekoľko vertikálnych rezov.

Položte zemiaky na fóliu, na pečenie a potrite olivovým olejom, potom soľou.  

Zabaliť zemiaky do alobalu a pečieme presne hodinu, v predhriatej rúre na 200 stupňov.

Hotové zemiaky posypeme 1 lyžicou strúhaného syra a dajte do rúry na ďalších 5 minút.    

Vyberte pokrm z rúry, pridajte zvyšky slaniny a syra. Umiestnite zemiaky po dobu 5 minút  znovu do rúry.

Nakoniec na upečené zemiaky dáme smotanu.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

ZDROJ:TAKPROSTO.CC

You Might Also Like