Ak, len raz vyskúšate upiecť tieto zapečené zemiaky so syrom, nikdy iný spôsob nebudete používať

Zemiaky pečené v rúre – nielen neuveriteľne uspokojujúce, ale tiež zdraviu prospešné. Dokonca aj po varení zeleniny zachovávajú všetky užitočné stopové prvky.Vďaka veľkému množstvo draslíka, zemiakov pre tých, ktorí trpia vysokým krvným tlakom, krehkými kosťami a majú problémy s kardiovaskulárnym systémom.

 

Dnes,  sa s vami podelíme o úžasný recept.Teraz si pripravíme zemiaky, že si ich zamilujete hneď na prvý pokus.

ZLOŽENIE

  • 1 veľký zemiak
  • 2 lužice olivového oleja
  • 4 lyžice morskej soli
  • 100 gramov syra čedar
  • 50 g slaniny
  • 1 polievková lyžica kyslej smotany

PRÍPRAVA

Zrežte z jednej strany zemiak,  ako je znázornené na fotografii. Na každej strane vytvorte niekoľko vertikálnych rezov.

Položte zemiaky na fóliu, na pečenie a potrite olivovým olejom, potom soľou.  

Zabaliť zemiaky do alobalu a pečieme presne hodinu, v predhriatej rúre na 200 stupňov.

Hotové zemiaky posypeme 1 lyžicou strúhaného syra a dajte do rúry na ďalších 5 minút.    

Vyberte pokrm z rúry, pridajte zvyšky slaniny a syra. Umiestnite zemiaky po dobu 5 minút  znovu do rúry.

Nakoniec na upečené zemiaky dáme smotanu.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

ZDROJ:TAKPROSTO.CC

You Might Also Like