5 skvelých jesenných polievok, ktoré vám dodajú sily a nabudia vás energiou. Recepty sú úžasné a ľahké

Polievky spĺňajú všetky pozitívne vlastnosti, a preto ich milujú ľudia po celom svete. Dobrá polievka zasýti a zahreje, môže sa podávať aj ako ľahká večera. Pripravte si doma týchto päť základných polievok.

Polievka s kuracím mäsom a krutónmi

150 g šošovice
2 litre vody
200 g zemiakov
1 cibuľa
1 mrkva
1 sladká paprika
200 g kuracieho mäsa
50 ml smotany
50 gramov krutónov
1 polievková lyžica rastlinného oleja
1/4 lyžičky soli
1/4 lyžičky korenia
50 g byliniek
1 strúčik cesnaku

Príprava

Opláchnite šošovicu, zalejte ju vodou a nechajte ju variť.

Nakrájajte zemiaky a dajte ich do hrnca k šošovici.

Nakrájajte cibuľu, mrkvu, papriku a cesnak, všetko pridajte do hrnca.

Nakrájajte kuracie mäso na kúsky, orestujte na panvici na rastlinnom oleji.

Akonáhle sa zelenina uvarí, pridajte korenie a polievku rozmixujte.

Pridajte smotanu a premiešajte.

Podávajte s kuracím mäsom a krutónmi.

 

Hubová polievka s cestovinami

 

100 g sušených húb
1 cibuľa
1 mrkva
200 g kuracích stehien
150 gramov cestovín
1 polievková lyžica. rastlinného oleja
1/4 lyžičky soli
1/4 lyžičky korenia
50 g byliniek

Príprava

Sušené huby zalejte vriacou vodou a nechajte 2 hodiny. Potom umyte huby a zalejte ich vriacou vodou na 30 minút.

Cibuľu rozkrojte, jednu časť nakrájajte, druhú ponechajte na vývar.

Olúpte mrkvu a nakrájajte ju.

Pripravte vývar z dvoch kuracích stehien, mrkvy a polovičný cibule.

Mäso a zeleninu nakrájajte a pridajte späť.

Kouba nakrájajte a osmažte je v oleji s nakrájanou cibuľou.

Pridajte huby a cibuľu do vývaru, priveďte do varu, pridajte zeleninu a korenie. Varte 15 minút.

Podávajte s chlebom, alebo krutóny.

Kuracie polievka so zeleninou a smotanou

2,5 litra kuracieho vývaru
200 g zemiakov
1 mrkva
200 g kukuričného škrobu
200 ml smotany
50 g byliniek
1/4 lyžičky soli
1/4 lyžičky korenia

Príprava

Pripravte kurací vývar, vyberte z neho mäso, nakrájajte na malé kúsky a vráťte ho späť do hrnca.

Zemiaky nakrájajte na kocky a mrkvu na kolieska. Potom jemne nakrájajte zeleninu.

Pridajte zeleninu a kukuričný škrob do vývaru. Varte 20-25 minút.

Na konci varenia pridajte smotanu, korenie, nakrájanú zeleninu a nakrájané mäso.

Podávajte polievku s chlebom alebo krutónmi.

Kuracia polievka s rezancami a zeleninou

2 litre vody
200 g kuracích stehien
150 g cestovín
1 cibuľa
2 bobkové listy
1 mrkva
200 g zemiakov
1 koreň petržlenu
50 g nasekanej petržlenovej vňate
1/4 lyžičky soli
1/4 lyžičky korenia
1/2 lyžičky suchých bylín

Príprava

Zalejte kuracie stehná vodou a priveďte do varu.

Pridajte cibuľu, bobkový list a varte vývar 1 hodinu.

Vytiahnite cibuľu a bobkový list z hrnca.

Nakrájajte mrkvu a petržlen.

Zemiaky nakrájajte na malé kocky.

Pridajte do vývaru zemiaky, cibuľu, mrkvu, korenie a byliny.

Priveďte polievku k varu a varte na nízkej teplote po dobu 15 minút.

Vytiahnite kuracie stehná z hrnca, oddeľte mäso a vložte späť do vývaru.

Pridajte rezance a varte polievku ďalších 15 minút.

Podávajte polievku a pridajte trochu byliniek.

Polievka s mäsom a zeleninou

450 gramov mäsa (bravčové, hovädzie)
1 cibuľa
2 polievková lyžica. rastlinného oleja
1 mrkva
100 g fazule
100 g kapusty
200 g zemiakov
4 polievkové lyžice. paradajkovej pasty
1/4 lyžičky soli
1/4 lyžičky korenia

Príprava

Cibuľu nakrájajte a osmažte na panvici v oleji.

Mäso nakrájajte na kocky a orestujte 5 minút s cibuľou na panvici.

Nalejte vodu do hrnca a pridajte mäso s cibuľou.

Varte vývar 1 hodinu.

Pridajte nakrájanú zeleninu.

Pridajte fazuľu, kapustu, mrkvu, zemiaky, paradajkovú pastu a varte do zmäknutia zeleniny.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like