5 najlepších domácich šalátov z červenej repy s božskou chuťou! Ideálne letné jedlo.

Aj keď sa to nezdá , prudké zmeny počasia v lete a teplotné skoky môžu tiež viesť k tomu, že ochoriete. To je veľmi nepríjemné, keď je vonku krásne, a preto je najlepšie mať pravidelnú prevenciu.

 

Najlepším spôsobom je dostatočný prísun vitamínov a tiež zdraviu prospešných látok. Červená repa je v tomto vynikajúcou voľbou, a aj Vy si môžete pripraviť niektorý z nasledujúcich šalátov s touto surovinou!

 

Šalát z červenej repy s jablkami

  • 500 g krájané červenej repy
  • 2 malé kyslé jablká,
  • 10 ml smotany

Repu a jablko nakrájajte na pásiky a zmiešajte so smotanou. Môžete pridať chren. Nechajte odpočinúť v chladničke a podávajte.

 

Šalát z červenej repy    

  • 2 kg červenej repy,
  • 2 lyžice oleja,
  • 4 lyžice citrónovej šťavy,
  • 1 lyžica soli.

Uvarte repu v osolenej vode a potom ju ošúpte, nakrájajte na plátky a pokvapkajte citrónovou šťavou s olejom. Môžete pridať ľubovoľný dresing.

 

Šalát z červenej repy s cibuľou

  • 1,5 kg nakladané repy,
  • 6 cibúľ,
  • soľ, cukor podľa chuti,
  • pór na ozdobu.

Repu a cibuľu nakrájajte a premiešajte. Zalejte nálevom z vody, soli a cukru, premiešajte a ozdobte pórom.

 

Šalát z červenej repy a húb

  • 4 stredné hlavy varené repy,
  • 100-150 g varených húb,
  • 2 lyžice oleja,
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • soľ, korenie, horčica podľa chuti,
  • 1 tvrdé vajcia varené,
  • hrsť jemne nasekanej petržlenovej vňate.

Nakrájajte repu, huby a dobre premiešajte so všetkými ostatnými ingredienciami.

Šalát z červenej repy s jogurtom

  • 500 g nasekanej repa (surová červená repa)
  • veľké jablko,
  • 1 uhorka,
  • 10 ml jogurtu,
  • 1 lyžica strúhaného chrenu alebo medu.

Uhorku a repu nastrúhajte a zmiešajte. Pridajte nastrúhané jablko a zalejte jogurtom s chrenom, či medom.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like