5-minútové halušky bez múky, zdravé a výborné: Na nerozoznanie od originálu a nepriberiete z nich ani gram!

Perfektný tip pre všetkých, ktorí milujú halušky, ale snažia sa do leta vylepšiť si figúru. Ja sa v poslednej dobe snažím vyhýbať sa múke a tieto halušky som si veľmi obľúbila. Chutia výborne a nemusíte sa báť, že by ste z nich pribrali. Sú skvelé a ja ich dávam ako prílohu a aj do polievky namiesto rezancov. Príprava naozaj zaberie len 5 minút. Takže o 10 minút už môžete podávať.

 

Potrebujeme:

3 väčšie zemiaky – ošúpané

2 vajcia

180 g mletých ovsených vločiek

Postup:

Zemiaky si nastrúhame, primiešame vajcia a namleté vločky. Vareškou vymiešame jednotné hustejšie cesto. Ak je cesto príliš riedke, primiešame vločky. Halušky klasicky nahádžame do vriacej osolenej vody a varíme asi 5-8 minút. Môžeme podávať s tvarohom, kyslou smotanou, bryndzou alebo kapustou. Výborné sú aj ako príloha k mäsku a omáčkam.

Prajeme vám dobrú chuť! 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like