5 marinád, ktoré urobili moje mäso oveľa chutnejšie a šťavnatejšie! Skúste ich aj vy.

Mäso! Jedlo, po ktorom sa môže veľa ľudí utĺcť. Mäso ale samo o sebe nie je nič extra. Extra jedlo sa z mäsa stáva až po okorení, marinovaní a príprave. Grilovanie postupom času býva oveľa častejšie a jedná sa o najrýchlejší prípravu mäsa. My vám dnes ukážeme, ako s mäsom naložiť tak, aby bolo šťavnaté, chutné a aby zachutilo všetkým okolo.

Aby bolo mäso úplne dokonalé, chutné a voňavé, musíme ho vedieť dobre namarinovat. Tento článok vám ukáže 5 najlepších marinád. Ak mäso nemôžete robiť na grile, pokojne ho urobte v rúre, ale použite k tomu jednu z týchto 5 marinád a nebudete ľutovať.

1. Marináda s kávou

Jednu hodinu pred tým, ako pôjdete mäso pripravovať premiešajte v miske a potom naložte do:

  • 2 lyžičky kávy
    3 lyžičky papriky
    1 lyžičku rozmarínu
    1 lyžičku cukru
    1 lyžicu soli
    1 nepokrájaný cesnak

2. Marinada na sladko

Opäť pripravíme misku do ktorej pripravíme marinádu:

  • červené víno
    1 lyžička čierneho korenia
    1 cibuľu (nakrájanú)
    100 gramou nakrájaných sliviek
    pár hrozienok

3. Kefír a ovocie

Trochu zváštná marináda, ale veľmi obľúbená v južných krajinách.

  • klasický biely jogurt
    100g cibule
    Po 24 hodinách vložte do marinády kiwi, alebo ananás a nechajte 2 hodiny odstáť

4. Japonská marináda

zmiešame:

  • 150g sójovej omáčky
    1 limetka
    1 zväzok koriandru
    50g zázvoru
    50ml olivového oleja
    štipka chilli korenie
    (nechajte 2-3 hodiny marinovať)

5. Pivná marináda

Vezmeme misku a zmiešame:

3 / 4l svetlého piva
2 lyžice olivového oleja
2 lyžičky vínneho octu
bobkový list
korenie
1 lyžička timiánu
soľ
(opäť nechajte marinovať 3 hodiny)

Teraz môžete pozvať priateľov na výbornú grilovačku. Príprava mäsa na tieto spôsoby bude potešením pre všetkých. Mäso bude šťavnaté a chutné. Dobrú chuť!

You Might Also Like