5 jednoduchých polievok, ktoré dokáže pripraviť naozaj každý! Chutia skvele!

Dobrý obed sa iste nezaobíde bez polievky, pretože ako sa hovorí, polievka je grunt. Či už je zeleninová, vývar z mäsa s rezancami, alebo napríklad zeleninový krém, dokáže nás zahriať a potešiť svojou konzistenciou.

Hustejšia a sýtejšia polievka je tiež dobrou voľbou pre ľahkú večeru a iste sa vám po nej bude dobre spať. Vyskúšajte týchto 5 jednoduchých receptov a iste si aspoň pár z nich obľúbite a budete radi variť.

Majestátna polievka so syrom s lahodným kuracím mäsom a zeleninou

Zloženie: 300 g kuracieho mäsa, 3 lyžice smotanového syra, 3 zemiaky, 2 mrkvy, 1 cibuľa, kôpor na dekoráciu, soľ, korenie podľa chuti, olej.

Príprava: Uvarte mäso a nakrájajte na malé kúsky a vložte do hrnca, pridajte nakrájané zemiaky a mrkvu. Opražte cibuľu do zlatej farby a vložte do hrnca, zalejte vodou a varte, až zelenina zmäkne. Zmiešajte smotanový syr vidličkou, pridajte 1 polievkovú lyžicu horúcej polievky a premiešajte a nalejte do polievky. Dochuťte korením. Varte na malom plameni ďalších 5 minút a podávajte s kôprom na vrchu.

Cuketová polievka s klobásou a syrom

Zloženie: 1 hrnček cukety, 2 zemiaky, 1 mrkvu, 1 cibuľa, 1 údená klobása, 2 lyžice smotanového syra, petržlen alebo kôpor, soľ, korenie podľa chuti.

Príprava: Cuketu namočte v studenej vode po dobu najmenej 2 hodín. Vložíme cuketu do hrnca a v slanej vode, varíme 30 minút. Nakrájame cibuľu a mrkvu a pridáme k cukete. Klobásu nakrájame a pridáme do zmesi zeleniny a cibule. Vložíme zemiaky do polievky a varíme 10 až 15 minút a pridáme cibuľu, mrkvu a klobásy. Varíme polievku. Zmiešajte syrový syr vidličkou a zmiešajte ho s lyžicou horúcej polievky, nalejte zmes do polievky a zamiešajte ju. Pri podávaní posypeme polievkou nakrájanou zelenou petržlenovou vňaťou alebo paprikou.

Vývar s lahodným mäsom a hubami

Zloženie: 300 g kuracích pŕs, 150 g šampiňónov, polovičná hrnček marinády, 2 zemiaky, 1 mrkvu, 1 cibuľu, 1 malá horčica, kurkuma, soľ, korenie podľa chuti, zelená petržlenová vňať alebo kôpor pre ozdobu.

Príprava: Nakrájame si uvarené mäso. Zemiaky nakrájame na kocky, vložíme do hrnca s vodou a varíme 15 minút. Nakrájajte mrkvy a cibuľu a opražte ich, keď sú zlatisto žlté, pridajte huby, horčicu a kurkumu, opražte ďalších 5 minút. Zemiaky nakrájajte na kúsky, pridajte soľ, korenie, marinádu a zalejte vodou, varte so zeleninou 10 minút. Pri podávaní posypte polievku zelenou petržlenovou vňaťou alebo kôprom.

Kuracia polievka s paradajkami

Zloženie: 300 g kuracích pŕs, 1 mrkva, 1 cibuľa, 100 g ryže, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice paradajkovej pasty, soľ, korenie na chuť, zelená petržlenová vňať alebo kôpor, olej.

Príprava: Nakrájame kuracie prsia a varíme s ryžou v malom množstve slanej vody. Nakrájame mrkvu a cibuľu, opečieme a miešame, pridáme paradajkovú pastu, drvený cesnak, nakrájané mäso a trochu ich rozmiešame. Zmes pridáme do polievky a zalejeme vodou, dobre varíme. Servírujeme polievku so zeleným kôprom.

Mäsové guľky s cícerom

Zloženie: 1 balenie cícera (ktorý bola namočený), 3 zemiaky, 1 mrkvu, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 paprika, 2 lyžice paradajkovej pasty, olej, soľ, korenie podľa chuti.

Pre mäsové guľky: 400 g mletého hovädzieho mäsa, 5 dkg ryže, 1 vajce, 2 strúčiky cesnaku, podľa chuti lyžička soli, korenia

Príprava: Cícer sa uvarí v slanej vode. Nakrájajte cibuľu a mrkvu, pridajte opražené kúsky papriky, cesnak a paradajkovú pastu a povarte po dobu 5 minút za miešania. Olúpte zemiaky a nakrájajte ich na malé kúsky, pridajte do zmesi a zalejte vodou. Zmiešajte mleté mäso s rozbitým vajcom, ryžou a korením. Formujte malé knedle zo zmesi a vložte ich do polievky. Pridáme korenie a nechajte variť po dobu 20 minút, potom hrniec vyberte zo sporáka a nechajte ho zakrytý 10 minút. Servírujte polievku so zelenou petržlenovou vňaťou.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: ketkes.com

You Might Also Like