5 jednoduchých polievok, ktoré dokáže pripraviť naozaj každý! Chutia skvele!

Dobrý obed sa iste nezaobíde bez polievky, pretože ako sa hovorí, polievka je grunt. Či už je zeleninová, vývar z mäsa s rezancami, alebo napríklad zeleninový krém, dokáže nás zahriať a potešiť svojou konzistenciou.

 

Hustejšia a sýtejšia polievka je tiež dobrou voľbou pre ľahkú večeru a iste sa vám po nej bude dobre spať. Vyskúšajte týchto 5 jednoduchých receptov a iste si aspoň pár z nich obľúbite a budete radi variť.

Majestátna polievka so syrom s lahodným kuracím mäsom a zeleninou

Zloženie: 300 g kuracieho mäsa, 3 lyžice smotanového syra, 3 zemiaky, 2 mrkvy, 1 cibuľa, kôpor na dekoráciu, soľ, korenie podľa chuti, olej.

Príprava: Uvarte mäso a nakrájajte na malé kúsky a vložte do hrnca, pridajte nakrájané zemiaky a mrkvu. Opražte cibuľu do zlatej farby a vložte do hrnca, zalejte vodou a varte, až zelenina zmäkne. Zmiešajte smotanový syr vidličkou, pridajte 1 polievkovú lyžicu horúcej polievky a premiešajte a nalejte do polievky. Dochuťte korením. Varte na malom plameni ďalších 5 minút a podávajte s kôprom na vrchu.

Cuketová polievka s klobásou a syrom

Zloženie: 1 hrnček cukety, 2 zemiaky, 1 mrkvu, 1 cibuľa, 1 údená klobása, 2 lyžice smotanového syra, petržlen alebo kôpor, soľ, korenie podľa chuti.

Príprava: Cuketu namočte v studenej vode po dobu najmenej 2 hodín. Vložíme cuketu do hrnca a v slanej vode, varíme 30 minút. Nakrájame cibuľu a mrkvu a pridáme k cukete. Klobásu nakrájame a pridáme do zmesi zeleniny a cibule. Vložíme zemiaky do polievky a varíme 10 až 15 minút a pridáme cibuľu, mrkvu a klobásy. Varíme polievku. Zmiešajte syrový syr vidličkou a zmiešajte ho s lyžicou horúcej polievky, nalejte zmes do polievky a zamiešajte ju. Pri podávaní posypeme polievkou nakrájanou zelenou petržlenovou vňaťou alebo paprikou.

Vývar s lahodným mäsom a hubami

Zloženie: 300 g kuracích pŕs, 150 g šampiňónov, polovičná hrnček marinády, 2 zemiaky, 1 mrkvu, 1 cibuľu, 1 malá horčica, kurkuma, soľ, korenie podľa chuti, zelená petržlenová vňať alebo kôpor pre ozdobu.

Príprava: Nakrájame si uvarené mäso. Zemiaky nakrájame na kocky, vložíme do hrnca s vodou a varíme 15 minút. Nakrájajte mrkvy a cibuľu a opražte ich, keď sú zlatisto žlté, pridajte huby, horčicu a kurkumu, opražte ďalších 5 minút. Zemiaky nakrájajte na kúsky, pridajte soľ, korenie, marinádu a zalejte vodou, varte so zeleninou 10 minút. Pri podávaní posypte polievku zelenou petržlenovou vňaťou alebo kôprom.

Kuracia polievka s paradajkami

Zloženie: 300 g kuracích pŕs, 1 mrkva, 1 cibuľa, 100 g ryže, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice paradajkovej pasty, soľ, korenie na chuť, zelená petržlenová vňať alebo kôpor, olej.

Príprava: Nakrájame kuracie prsia a varíme s ryžou v malom množstve slanej vody. Nakrájame mrkvu a cibuľu, opečieme a miešame, pridáme paradajkovú pastu, drvený cesnak, nakrájané mäso a trochu ich rozmiešame. Zmes pridáme do polievky a zalejeme vodou, dobre varíme. Servírujeme polievku so zeleným kôprom.

Mäsové guľky s cícerom

Zloženie: 1 balenie cícera (ktorý bola namočený), 3 zemiaky, 1 mrkvu, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 paprika, 2 lyžice paradajkovej pasty, olej, soľ, korenie podľa chuti.

Pre mäsové guľky: 400 g mletého hovädzieho mäsa, 5 dkg ryže, 1 vajce, 2 strúčiky cesnaku, podľa chuti lyžička soli, korenia

Príprava: Cícer sa uvarí v slanej vode. Nakrájajte cibuľu a mrkvu, pridajte opražené kúsky papriky, cesnak a paradajkovú pastu a povarte po dobu 5 minút za miešania. Olúpte zemiaky a nakrájajte ich na malé kúsky, pridajte do zmesi a zalejte vodou. Zmiešajte mleté mäso s rozbitým vajcom, ryžou a korením. Formujte malé knedle zo zmesi a vložte ich do polievky. Pridáme korenie a nechajte variť po dobu 20 minút, potom hrniec vyberte zo sporáka a nechajte ho zakrytý 10 minút. Servírujte polievku so zelenou petržlenovou vňaťou.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: ketkes.com

You Might Also Like