3 jablká a pár ingrediencií. Najlepší koláč na svete po ktorom sa len tak zapráši je okamžite na svete

Obdarujte svoje chuťové bunky týmto lahodným ovocným pokušením! Príprava nie je náročná a o necelú hodinku si môžete pri kávičke či čaju pochutnať na nadýchanom kúsku jablkového koláča. Pusťte sa do toho!

 

Ingrediencie:

  • 150 ml mlieka
  • 1 PL smotany
  • Štipka soli
  • 370 g polohrubej múky
  • 1 PL slnečnicového oleja
  • 50 g trstinového cukru
  • 1,5 ČL sušeného droždia
  • 2 PL cukru
  • 50 g masla
  • 1 vajce
  • 3 jablká
  • 1/2 ČL škorice

Postup

  1. Zohrejte si mlieko, ktoré bude tesne nad teplotou miestnosti a potom v ňom nechajte rozpustiť mlieko.
  2. Pridajte soľ, cukor, vajce, kyslú smotanu a roztopené maslo.
  3. Preosiatu múku vysypte do kvasnicovej zmesi a vymieste cesto. Zakryte ho utierkou a nechajte odstáť na teplom mieste po dobu 30 minút.

  1. Vyvaľkajte si cesto na hrúbku približne 7 mm a pomocou pohára si z neho vytvarujte kruhy.
  2. Každý nakrájaný mesiačik z jabĺk si ponorte do zmesi trstinového cukru a škorice. Následne ich položte na cesto a spojte okraje.

  1. Výsledné kúsky vložte do vymastenej formy na pečenie a vytvorte si tvar kvetu.

  1. Nechajte koláč postáť na teplom mieste ešte ďalších 15 minút. Následne ho môžete voliteľne posypať trstinovým cukrom a vložiť do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečte 20-25 minút, kým koláč nezíska to správne zhnednuté zafarbenie.

Pred vložením do rúry ho môžete potrieť žĺtkom a po dopečení posypať práškovým cukrom. Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like