15 jednoduchých a rýchlych pudingových krémov-dokáže ich pripraviť každý!

Rovnako tak, ako existuje mnoho univerzálnych receptov na cesto na prípravu rôznych tort, existuje aj mnoho variácií na prípravu krémov rôznych príchutí, ktoré môžete potom na tortu použiť.

Iste sa oplatí si ich pár zapamätať a môžete potom pri príprave dezertov ľahko experimentovať s kombináciami jednotlivých chutí. Tu je 15 jednoduchých pudingových krémov pre každú príležitosť.

Pomarančový krém

zloženie

  • Vanilín alebo Vanilka – 1 balenie
  • Múka – 20 gr
  • Studené mlieko – 500 ml
  • Cukor – 80 g
  • Maslo – 120 g
  • Strúhaná pomarančová kôra

Príprava

Vanilín zmiešajte s múkou, dolejte mliekom, pridajte cukor. Zmes sa zahreje a mieša po dobu 2-3 minút (od bodu varu), pričom sa mieša nepretržite, až stuhne. K horúcej hmote pridajte strúhanú pomarančovú kôru, zmiešanú s 40 g. Cukru a premiešajte až do úplného ochladenia. Do ochladeného krému pridajte maslo.

Krém z bielej čokolády

zloženie

  • Čokoláda – 90 g
  • Žĺtky – 4 ks
  • Cukor- 50 g
  • Mlieko – 225 ml
  • Smotana – 75 ml

Príprava

Čokoládu nastrúhajte. Zmiešajte šľahačku, žĺtky a cukor. Zahrejte mlieko vo veľkom hrnci a pridajte smotanu. Vmiešajte vaječnú zmes a riadne premiešajte. Znížte teplotu a varte a stále miešajte asi 5 minút. Zmes by mala jemne zhustnúť. (Teplota zmesi by mala byť 67 ° C.) Nalejte zmes na čokoládu do misky, dobre premiešajte.

Babushkin

zloženie

  • Vajcia – 5 ks
  • Mlieko – 1 hrnček
  • Cukor – 1/2 šálku
  • vanilín
  • Múka – 2 polievkové lyžice
  • Maslo – 200 g

Príprava

Zmiešajte múku s cukrom a vajcami, pridajte vanilín. Mlieko priveďte do varu a vlejte vaječnú zmes. Povarte 7-10 minút a výslednú hmotu premiešajte mixérom. Vmiešajte maslo a vyšľahajte jemný krém.

Univerzálny krém

zloženie

  • Mlieko – 2 šálky
  • Vajcia – 2 ks.
  • Múka – 3 polievkové lyžice
  • Cukor – 1 hrnček
  • Mlieko – 1 hrnček

Príprava

Zmiešajte vajcia s múkou a rozmiešajte všetky hrudky. Mlieko s cukrom priveďte do varu a nalejte vaječnú zmes, za neustáleho miešania povarte, potom odstráňte z tepla a miešajte krém, kým nevychladne.

Krém s lesným ovocím

zloženie

  • Smotana – 400 ml
  • Vanilková esencia – 1 polievková lyžica
  • Žĺtok – 4 ks
  • Cukor – 1 polievková lyžica
  • Lesné ovocie – 100 gr
  • horká čokoláda

Príprava

Povarte smotanu a vmiešajte do nej žĺtky s cukrom. Povarte za neustáleho miešania, potom odstráňte z tepla a miešajte krém, kým nevychladne. Potom pridajte lesné ovocie a horkú čokoládu.

Kávový krém

zloženie

  • Silná káva – 1 hrnček
  • Cukor – 3 polievkové lyžice
  • Žĺtok – 2 ks
  • Múka – 2 polievkové lyžice
  • Smotana 20% – 0,5 šálok
  • Maslo – 50 g

Príprava

Roztavte cukor, zmiešajte ho s vodou a vytvorte sirup, ktorý vmiešajte do kávy. Zmiešajte žĺtok s múkou a premiešajte so smotanou a kávou. Povarte za neustáleho miešania, potom odstráňte z tepla a miešajte krém, kým nevychladne. Nakoniec vmiešajte maslo.

Škrobový krém

zloženie

  • Mlieko – 1,5 šálok
  • Žĺtok – 3 ks
  • Zemiakový škrob – 1 polievková lyžica
  • Cukor – 150 g
  • Vanilín

Príprava

Zmiešajte žĺtky a cukrom, pridajte mlieko a škrob. Povarte za neustáleho miešania, potom odstráňte z tepla a miešajte krém, kým nevychladne. Nakoniec vmiešajte vanilín.

Anglický krém

zloženie

  • Mlieko – 1 liter
  • cukor prášok – 500 gr
  • Žĺtok – 16 ks
  • Vanilín – 1 balenie

Príprava

Zmiešajte žĺtky s cukrom a premiešajte. Priveďte mlieko do varu a vlejte do neho zmes žĺtkov s cukrom a vanilín. Povarte za neustáleho miešania, potom odstráňte z tepla a miešajte krém, kým nevychladne.

Glace krém

zloženie

  • Maslo – 250 g
  • Cukor – 150 g
  • Vajcia – 3 kusy
  • Vanilín
  • Koňak alebo dezertné víno – 1 lyžička

Príprava

Zmiešajte cukor s vodou a varte do úplného rozpustenia cukru. Vyšľahajte vajcia a vmiešajte do nich pripravený sirup. Potom pridajte vanilín, maslo a koňak, alebo víno. Môžete pridať aj čokoládu.

Citronový krém

zloženie

  • Maslo – 100 gr
  • Vajcia – 2 ks
  • Cukor – 150 g
  • Citron – 3 ks

Príprava

Zmiešajte vajcia s cukrom a nastrúhanými citróny, nakoniec vmiešajte maslo. Povarte za neustáleho miešania, potom odstráňte z tepla a miešajte krém, kým nevychladne.

Krém s lieskovými orieškami

zloženie

  • Cukor prášok – 120 g
  • Žĺtok – 4 ks
  • Vanilin – 0,5 sáčku
  • Mlieko – 100 g
  • Orechy lieskové- 150 g
  • Maslo – 120 g

Príprava

Zmiešajte všetky prísady okrem orechov a masla do zmesi. Povarte za neustáleho miešania, potom odstráňte z tepla a miešajte krém, kým nevychladne. Nakoniec vmiešajte maslo a oriešky.

Mliečny krém s kávou

zloženie

  • Mlieko – 1 liter
  • Cukor prášok – 300 g
  • Prírodná pražená káva – 50 gr
  • Žĺtok – 10 ks
  • Maslo – 30 g
  • Múka – 125 gr

Príprava

Zmiešajte kávu a jeden pohár mlieka. Povarte 8-10 minút na miernom ohni. Zmiešajte múku s cukrom a žĺtkami, zohrejte na slabom ohni, neustále miešajte a postupne pridajte kávový vývar a zostávajúce mlieko. Pridajte maslo a odstráňte z tepla. Miešajte do vychladenie.

Vanilkový krém

zloženie

  • Vajcia – 2 ks
  • Cukor – 2 polievkové lyžice
  • Múka – 2 polievkové lyžice
  • Mlieko – 1/4 litra
  • Vanilkový cukor nebo vanilin
  • Maslo – 50 g

Príprava

Zmiešajte vajcia s cukrom, pridajte múku, 4 lyžice mlieka a premiešajte. Mlieko priveďte do varu a vlejte vaječnú zmes. Povarte za neustáleho miešania, potom odstráňte z tepla a miešajte krém, kým nevychladne. Nakoniec vmiešajte maslo a vanilín.

Orechový krém

zloženie

  • Mleté orechy – 120 g
  • Cukor – 100 g
  • Mlieko – 150 g
  • Maslo – 120 g
  • Vanilin – 0,5 sáčku
  • Koňak nebo rum – 2 lžičky

Príprava

Zmiešajte orechy, cukor a mlieko. Povarte za neustáleho miešania, potom odstráňte z tepla a miešajte krém, kým nevychladne. Potom pridajte maslo a vanilín, nakoniec rum, alebo koňak.

Čokoládový krém s pomerančom

zloženie

  • Žĺtok – 5 ks
  • Cukor – 150 g
  • Vanilin – 0,5 sáčku
  • Pomarančová kôra – 200 g
  • Strúhaná čokoláda – 2 lyžičky
  • Maslo – 180 g

Príprava

Zmiešajte žĺtky, cukor, vanilín. Povarte za neustáleho miešania, potom odstráňte z tepla a miešajte krém, kým nevychladne. Vmiešajte strúhanú pomarančovú kôru, čokoládu a maslo.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: jemchyjinka.ru 

You Might Also Like