11 báječných náplní do palaciniek: Pripravte si ich naslano alebo nasladko a potešte celú svoju rodinu

Neexistuje na svete človek, ktorý by nemal rád palacinky. Ak aj náhodou existuje taký, čo ich nemá rád sladké, zaručene zje aspoň slané. Alebo naopak. Palacinky sú jedno z najvďačnejších jedál, pretože je milión spôsobov ako ich ozvláštniť a zlepšiť. Stačí si vybrať tú správnu plnku. Pripravili sme pre vás TOP 11 najlepších plniek do palaciniek.

Palacinky s vajcovou plnkou

6 uvarených vajíčok si roztlačíme, pridáme jemne nasekanú jarnú cibuľku a kôpor a všetko zmiešame s majonézou. Plnka by mala mať konzistenciu ako majonézový šalát. Dochutíme soľou, prípadne korením a plníme do palaciniek.

Palacinky plnené hubami

Na oleji si osmažíme si 600g šampiňónov s jednou cibuľkou nasekanou na drobno. Pridáme 2 polievkovej lyžice hladkej múky a potom 2 polievkové lyžice hustej šľahačky, alebo kyslej smotany. Všetko dobre premiešame a dochutíme soľou a korením. Plnku zabalíme do palaciniek a posypeme tvrdým syrom.

Palacinky s mäsovou plnkou

Uvarte 350g chudého hovädzieho mäsa a potom ho nasekajte na drobno, alebo pomeľte. Pridajte 2 cibule nakrájané na jemno a dajte zmes smažiť na maslo, až kým nezhustne a cibuľa nechytí zlatistú farbu. Osoľte a okoreňte a naplňte palacinky.

Plnka z kuracích pŕs

Uvaríme si 500g kuracích pŕs, mäso potom nakrájame, alebo pomelieme v mixéri spolu s nasekaným kôprom, alebo petržlenovou vňaťou. Pridáme strúčik pretlačeného cesnaku, 2 vajíčka uvarené natvrdo pretlačíme a všetko zmiešame s 250g kyslej smotany. Osolíme a okoreníme.

Lososové palacinky

Nakrájame si 250g údeného lososa na tenšie plátky, na olivovom oleji si rozpustíme 250g mascarpone a trochu jemnej horčice podľa chuti, pridáme soľ a korenie a pár kvapiek citrónovej šťavy. Zmes natrieme na palacinky a na ňu pridáme plátky lososa.

Palacinky plnené sladkými hrozienkami

60g hrozienok zalejeme horúcou vodou a necháme 10 minúť odstáť. Potom prelejem hrozienka cez sitko, aby voda stiekla a v miske ich zmiešame so 400g hrudkovitého, alebo jemného tvarohu. Podľa toho, aký tvaroh preferujeme. Pridáme 1 žĺtok a 2 polievkové lyžice cukru. Všetko dobre premiešame a natrieme na palacinky.

Tvarohovo-čučoriedkové palacinky

Pomocou ručného mixéra vymiešame vo vyššom hrnci 200g jemného tvarohu, 2 polievkové lyžice práškového cukru a 1 polievkovú lyžicu smotany. Pridáme ešte 150g mäkkých čučoriedok. Vymixujeme tak, aby mala zmes jednotnú konzistenciu a dochutíme ešte vanilkovým cukrom, alebo mätovými lístkami.

Citrónovo-tvarohové palacinky

Zmiešame 250g jemného tvarohu s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy, citrónovým džemom podľa chutí a pridáme 2 polievkové lyžice cukru. Mňam!

Banánové palacinky

Rozmixujeme si 3 banány a 50g šľahačkovej smotany. Pridáme balíček vanilkového cukru a plnku zabalíme do palaciniek. Palacinky poprášime kakaom, škoricou a polejeme rozpustenou čokoládou.

Palacinky s jablkovo orechovou plnkou

Nastrúhame si 2 jablká, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Jablká zmiešame s polievkovou lyžicou mletých orechov, pridáme 1-2 lyžice práškového cukru a štipku škorice. Pre lepšiu konzistenciu môžeme, ale nemusíme, hodiť zmes na maslo a nechať ju prejsť teplom.

Kapustové palacinky

300g jemne nasekanej čerstvej kapusty osmažíme na masle. Jemne nakrájanú cibuľku si osmažíme  na slnečnicovom oleji na inej panvici. Necháme uvariť natvrdo 4 vajíčka a potom ich nakrájame na drobno. Zmiešame všetky tri ingrediencie a dochutíme ich soľou a korením. Milovníci húb, môžu do zmesi pridať aj trochu tepelne upravených hríbov.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj:  sovkusom.ru

You Might Also Like