10 tipov pre jednoduchšie a krajšie pečenie

Chceli by ste tortu v tvare srdca aj keď nemáte formu? Alebo vyvaľkať cesto bez valčeka? 10 tipov, ktoré vám zaistia, že pečenie bude od teraz jednoduchšie a s krajšími výsledkami.

Srdcová torta

Pokiaľ chcete upiecť srdcovú tortu, ale nemáte na ňu formu a nechce sa vám platiť veľa peňazí, pretože ju rovnako použijete len raz za rok, netreba zúfať. Krásne srdce môžete vyrobiť tak, že upečiete štvorcovú a okrúhlu formu s rovnako dlhým základom.

 

Nahradenie valčeka

Ste na chate, či proste len nemáte valček po ruke? Vyskúšajte ako náhradu fľašu, napríklad od vodky. Funguje prakticky rovnako ako valček a máte po starostiach. (Použiť ide samozrejme fľašu od akéhokoľvek nápoja. Len je nutné, aby bola dostatočne ťažká.)

Rýchle uvoľnenie torty z formy

Aby sa korpus zakaždým pekne uvoľnil z formy, vyskúšajte na vymazanie kombináciu olej + stužený tuk + múka. Zmiešajte v pomere 1: 1: 1 a kedykoľvek použite na vymazanie formy. Funguje naozaj výborne.

Chladenie cesta

Pri pečení sušienok sa často stane, že úzkostlivo vytvarované placky sa pri pečení rozlejú do jednej veľkej placky, ktorá len zďaleka pripomína sušienku. Vytvarujte Sušienkové kolieska na plech a dajte ich aspoň na pol hodiny do chladničky. Cesto sa pri pečení toľko neroztečie a vám zostanú krásne tvarované „cookies“.

Božské sušienky z 3 ingrediencií

Ak sa naozaj ponáhľate alebo máte neutíchajúcu chuť na sušienky, vyskúšajte tento expresný recept.

  • vajcia
  • 2 lyžice múky
  • 2 lyžice domácej nutelly

Zmiešajte, nalejte na plech kolieska a pečte na 180 ° C približne 6 minút.

Dokonalý cheesecake

Upiecť krásny cheesecake je naozaj umenie. S pomocou nasledujúcich rád to však bude hračka:

  1. Majte ingrediencie izbovej teploty
  2. Predpečte si korpus.
  3. Poriadne našľahajte náplň.
  4. Hotový cheesecake dajte na pár hodín do chladničky pred podávaním.

Krásne vlnky

Chcete viacfarebný krém na Cupcake? Žiadny problém. Naplňte farbami menšie vrecká a všetky vložte do jedného veľkého.

Náhrada čokolády

Ak práve nemáte po ruke čokoládu, môžete ju nárazovo nahradiť 3 lyžicami kakaa zmiešaného s lyžicou masla. Toto množstvo nahradí približne 30 g čokolády.

Zmena veľkosti plechu

Menšieho plechu môžete jednoducho dosiahnuť tak, že pomocou alobalu vytvoríte pevný okraj, ktorý nahradí menšiu veľkosť plechu.

Krásny okraj koláča

Upečte si koláč ako z luxusného pekárstva. Pomocou perlového náhrdelníka môžete vytvoriť krásny okraj akéhokoľvek koláča. Samozrejme je lepšie použiť taký, ktorý nenosíte takže radšej detský

You Might Also Like