10 najlepších receptov na jednoduché a rýchle nepečené dezerty, z ktorých si určite vyberiete!

1.Fantastický banánový nepečený dezert z maslových sušienok

Budeme potrebovať:

2 bal. vanilkový puding, 700 ml studeného mlieka, 1/3 šálky arašidového masla, 240 ml smotany na šľahanie, 27 ks maslových sušienok, 3 banány, 60 g čokolády, 2 šálky práškového cukru, 1/4 šálky masla, 1 lyžička vanilkovej esencie, 2 lyžice mlieka.

Postup:

V malom množstve mlieka rozmiešame pudingové prášky. Zvyšné mlieko dáme ohriať na oheň. Keď mlieko vrie, pridáme rozmiešané pudingové prášky, arašidové maslo a uvaríme hustý puding. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a vareškou ju primiešame k pudingu. Pripravíme si malú formu, dno vyložíme sušienkami, navrstvíme pudingový krém, poukladáme na kolieska nakrájané banány, znovu poukladáme sušienky, navrstvíme zostávajúci krém, poukladáme na kolieska nakrájané banány a uložíme poslednú vrstvu sušienok. Na vrch navrstvíme čokoládový krém, ktorý pripravíme nasledovne: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke a necháme ju mierne vychladnúť. Pridáme práškový cukor, maslo, vanilku a nakoniec prilejeme mlieko. Vymiešame do krémovej hmoty. Odložíme do chladničky stuhnúť a môžete podávať. Dobrú chuť!

 

2.Nepečená piškotová torta s banánmi

Budeme potrebovať:

1 bal. piškóty, 1 bal. sladká smotana na šľahanie 33%, 2 bal. kyslá smotana, cukor podľa chuti, 2 ks banány, kakao na posypanie

Postup :

Sladkú smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky a pridáme obe kyslé smotany. Osladíme cukrom podľa chuti. Tortovú formu vyložíme potravinárskou fóliou a na dno poukladáme piškóty, navrstvíme krém, banány a takto postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Poprášime kakaom a odložíme na celú noc do chladničky. Dobrú chuť!

 

3.Nesmrtelný nepečený smotanový dezert, pripravený za 5 minút

Budeme potrebovať:

45 ks dlhé detské piškóty, 1 kg kyslá smotana, 250 g Kr. cukor, 1 bal. vanilkový cukor, 600 g ovocia podľa chuti, 250 – 500 ml smotana na šľahanie.

Postup :

Kyslú smotanu vymiešame s Kr. a vanilkovým cukrom. Pripravíme si formu, na dno poukladáme dlhé detské piškóty, navrstvíme smotanu s cukrom, poukladáme trochu ovocia a postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Odložíme do chladničky stuhnúť. Najlepšie je pripraviť tento dezert večer, nechať ho odpočívať celú noc v chladničke. Vtedy piškóty zmäknú a všetky chute sa dokonale prepoja. Na tanieri podávame s vyšľahanou šľahačkou a ovocím. Dobrú chuť!

 

 

4.Nepečené mravenisko s banánom

Budeme potrebovať:

600 g perníky v čokoláde alebo obyčajné piškóty, 600 g kyslej smotany, 100 g práškového cukru, 2 ks banány, mleté ​​vlašské oriešky, kokos, čokoláda na ozdobu.

Postup :

V miske zmiešame kyslú smotanu s cukrom a poriadne vymiešame metličkou. Najskôr poukladáme na polovicu prekrojené perníky rovno na tácku (tie namočíme do kyslej smotany). Medzery medzi jednotlivými perníčky vyplníme smotanou. Posypeme kokosom a mletými orieškami. Poukladáme na kolieska nakrájané banány, znovu poukladáme perníky alebo piškóty namočené do smotany, znovu vyplníme medzery smotanou a takto postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Vrch posypeme strúhanou čokoládou a odložíme do chladničky najlepšie na celú noc. Dobrú chuť!

 

5. Dvojfarebné nepečené rezy

Budeme potrebovať:

1 bal. bebe sušienky mliečne, 1 bal. bebe sušienky kakaové, 1 bal. vanilkový puding, 250 ml mlieka, 125 g masla, 80 g práškového cukru, 250 g mäkkého tvarohu.

Postup :

Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Maslo s cukrom vymiešame do peny, vmiešame tvaroh a vychladnutý puding. Takto pripravenou plnkou spájame striedavo kakaové a mliečne sušienky. Nakoniec natrieme zvyšnou plnkou. Potrieme aj steny dezertu. Dáme do chladničky celú noc a krájame šikmým rezom. Dobrú chuť!

 

6.Nepečená broskyňová torta

Budeme potrebovať:

1 bal. svetlé okrúhle piškóty, 1 bal. tmavé okrúhle piškóty, 1 konzerva kompotovanými broskýň, 5 kelímkov kyslej smotany, 2 bal. stužovač šľahačky, 3 lyžice práškového cukru, 3 lyžice Granka, čokoládová ryža na ozdobenie.

Postup:

Do misky dáme kyslú smotanu, pridáme stužovač šľahačky a práškový cukor. Vymiešame hustý krém. Na dno tortovej formy poukladáme tmavé piškóty, ktoré jemne pokvapkáme šťavou z broskyňového kompótu. Na piškóty dáme tretinu smotanového krému. Krém rovnomerne rozotrieme. Na prvú vrstvu krému poukladáme tmavé a svetlé piškóty. Na druhú vrstvu poukladáme piškóty, na tenké plátky nakrájané zavárané broskyne, navrstvíme druhú tretinu krému, rovnomerne ho rozotrieme a poukladáme znova tenké plátky ovocia. Poukladáme piškóty plochou stranou nahor a do zvyšného smotanového krému pridáme granko a premiešame. Tmavá krém navrstvíme na piškóty a pekne uhladíme. Vrch ozdobiť dvojfarebnú čokoládovou ryžou a zakryjeme celú tortu alobalom a odložíme do chladničky. Dobrú chuť!

 

7.Nepečený nutellový zákusok

Budeme potrebovať:

250 g kakaové sušienky. 40 g masla, 100 ml broskyňový džús, 30 g čokoládový prášok na prípravu horúcej čokolády. Krém: 250 g smotanový syr (mascarpone, Filadelfie, …), 50 g práškového cukru, 150 g nutely, 500 ml smotany na šľahanie a na vrch budeme potrebovať 150 g čokolády, 150 ml smotany na šľahanie.

Postup:

Sušienky pomocou mixéra rozmixujeme na jemný prášok, pridáme čokoládový prášok a postupne pridávame rozpustené maslo striedavo s džúsom (môžeme zvoliť aj multivitamín alebo marhuľku). Pripravenú zmes rukami utlačíme na dno formy s priemerom 26 cm (dno vyložte papierom na pečenie) a odložíme do chladničky stuhnúť. Nutelu rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme. Smotanový syr spolu s práškovým cukrom vymiešame do hladkej hmoty. Hmotu rozdelíme na 2 časti. Polovicu vyšľahanej šľahačky pridáme do smotanového syra vymiešaného s cukrom, druhú polovicu pridáme k rozpustené Nutelle. K vymiešanej nutele spolu so šľahačkou pridáme druhú polovicu smotanového syra s cukrom a premiešame. Smotanu na polevu zohrejeme (pozor, nevaríme!) A odstavíme z ohňa. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Na základ navrstvíme bielu plnku, na bielu navrstvíme tmavú a na vrch navrstvíme pripravenú polevu zo smotany a čokolády. Necháme stuhnúť a podávame. Dobrú chuť!

 

8.Nepečené 3bit rezy

Budeme potrebovať:

1 bal. karamelové salko, maslové sušienky. Na krém budeme potrebovať: 500 ml mlieka, 3 (4 šálky Kr. Cukru, 200 g masla, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice zemiakového škrobu a na vrch budeme potrebovať 750 ml smotany na šľahanie, 3 bal. Stužovača šľahačky, 3 lyžice kr . cukru a čokoláda na strúhanie.

Postup:

Pripravíme si formu na pečenie o veľkosti 25 x 31 cm. Dno vyložíme sušienkami. Zalejeme karamelovým salkom ​​a pekne uhladíme. Znovu navrstvíme sušienky. 250 ml mlieka privedieme do varu a v druhej polovici rozmiešame cukor, múku a škrob. Keď nám mlieko vrie, pridávame za stáleho miešania druhú mliečnu zmes a uvaríme hustú hmotu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a postupne pridávame vychladnutú mliečnu hmotu. Navrstvíme na sušienky a pekne uhladíme. Poukladáme sušienky. Smotanu ušľaháme spolu so stužovačom do tuhej šľahačky, navrstvíme na sušienky a pekne uhladíme. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť (ak chceme mať smotanovou vrstvu celkom tuhú, pridáme 1 balíček práškovej želatíny). Pred podávaním vrch ozdobíme strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!

 

9.Rychlý nepečený jahodovo banánový dezert, pripravený za 15 minút

Budeme potrebovať:

24 ks dlhé detské piškóty, jahody, banány, 1 bal. vanilkový puding, 1 bal. jahodový puding, 6 lyžíc kr. cukru, 700 ml mlieka.

Postup:

Klasicky uvaríme vanilkový a jahodový puding, ale z mlieka s objemom 350 ml, ktoré sme osladili 3 lyžicami cukru. Jahody umyjeme a nakrájame na plátky. Banán nakrájame na kolieska. Pripravíme si formu, vyložíme ju potravinárskou fóliou, na dno poukladáme piškóty, navrstvíme polovicu vanilkového pudingu, poukladáme jahody, navrstvíme polovicu jahodového pudingu, poukladáme piškóty, navrstvíme vanilkový puding, poukladáme banány, navrstvíme jahodový puding a znova poukladáme piškóty. Odložíme na minimálne 5 hodín do chladničky stuhnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť!

 

 

10.Famózne nepečené ovocné rezy

Budeme potrebovať:

250 g maslové sušienky alebo bebe, 5-6 ks banány, 1 l mlieka, 2 bal. čokoládový puding, 1 bal. vanilkový puding, 250 g jemný tvaroh, 8 lyžíc kr. cukor, 2 bal. vanilkový cukor, 500 ml smotana na šľahanie, 2 lyžice práškový cukor, 1 téglik kyslej smotany, škorice na posypanie, guľaté detské piškóty a mandarínkový kompót.

Postup:

Na menší plech poukladáme sušienky, poukladáme na polovicu prekrojené banány a zalejeme je mierne vychladnutým čokoládovým pudingom (Puding: 1/2 l mlieka rozdelíme na 2 časti, jednu vylejeme do hrnca, pridáme 4 lyžice kr. Cukru a privedieme do varu. Medzitým v druhej časti mlieka rozmiešame 2 čokoládové pudingy a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka a varíme do zhustnutia). Na puding znovu poukladáme vrstvu sušienok, poukladáme odkvapkané mandarínky. Sušienky môžete potrieť aj šťavou z mandarínok. Pripravíme si druhý puding – z pol litra mlieka, vanilkového pudingového prášku, Kr. cukru a vanilkového cukru uvaríme puding, necháme ho vychladnúť a do vychladnutého pridáme tvaroh. Mixérom spojíme. Krém navrstvíme na mandarínky, poukladáme piškóty a na vrch navrstvíme šľahačku s práškovým cukrom, do ktorej sme pridali kyslú smotanu a mixérom krátko spojíme. Vrch pred podávaním ozdobiť škoricou. Ešte pred podávaním odložíme koláč do chladničky stuhnúť na 6 hodín (alebo najlepšie na celú noc). Dobrú chuť!

You Might Also Like