Zavárané uhorky v chrenovom kabátiku: Takto ste ich ešte nepripravovali! Na zimu sú ako stvorené!

Recept mám od mojej maminky a keď si dobre pamätám, tak iné sme doma ani nerobievali. Vydržia jeden rok i viac, podľa toho ako sú uskladnené.Sú bez „chémie“, prebieha tam mliečne kvasenie.

Budete potrebovať:

1,5 kg uhoriek

čerstvé chrenové listy

pár rajčinových listov

2-3 viazaničky kôpru

1 čili paprička na chuť

2 ČL soli

5 guľôčok celého korenia

3 kusy klinčekov

2 strúčiky cesnaku

1 ČL kryštálového cukru

1 KL kyseliny citrónovej

Postup prípravy:

Uhorky umyte a odrežte im konce. Chrenové listy opláchnite a narežte ich podľa veľkosti uhorky, aby sa do nich dali pekne zabaliť. Každú uhorku zabaľte do kúska chrenového listu, stačí jedna vrstva.

Na dno 3-litrovej nádoby dajte všetky ostatné voňavé prísady – strúčiky cesnaku, klinčeky, korenie, kôpor a pár rajčinových listov. Pridajte aj soľ, cukor a kyselinu citrónovú. Do pohára naukladajte uhorky zabalené v chrenových listoch a prelejte ich vriacou vodou. Nechajte mierne vychladnúť, potom dobre uzatvorte a otočte hore dnom. Po celkovom vychladení pohár párkrát prevráťte, aby sa chute v náleve dobre spojili. Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like