Zabudnite na obyčajné zemiakové placky a vyskúšajte túto dobrotu. Už ich nebudete pripravovať inak!

Zemiakové placky ako fantastická roláda s chutnou náplňou. A čo je najlepšie, túto dobrotu pripravíte bez smaženia. Aj napriek tomu je však chuť tejto dobroty doslova bezkonkurenčná.

Ingrediencie:

  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 2-3 mrkve
  • 2 plátky šalotky
  • 30 g najemno nasekanej pažitky
  • 3 vajcia
  • štipku muškátového orieška
  • 1 lyžičku soli
  • korenie
  • 400 g smotanového syra (prípadne aj nátierkového masla alebo jemného tvarohu)
  • 6 väčších plátkov šunky
  • 100 g strúhaného syra

Postup:

Zemiaky aj mrkvu ošúpeme a nastrúhame na strúhadle. Pridáme pažítku, šalotku, vajcia, korenie a soľ. Vymiešame jednotnú hmotu a rovnomerne ju navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 160 stupňov 30 minút. Vyberieme z rúry a necháme ochladiť.

Smotanový syr ochutíme soľou a bylinkami, ak pracujeme s ochuteným syrom alebo nátierkovým maslom, nemusíme dochucovať.

Na placku navrstvíme polovicu smotanového syra a plátky šunky a pokryjeme zvyšným syrom.

Pevne ale opatrne placku zrolujeme a posypeme strúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme ešte 15 minút.

Necháme chvíľku vychladnúť a podávame nakrájané na plátky ako klasickú roládu.

Von jetzt an, esse ich Kartoffelpuffer nur noch auf diese Weise. Was für ein Gaumenschmaus.Das ganze Rezept gibt's hier: www.leckerschmecker.me/ach-du-dicke-rolle/

Zveřejnil(a) Leckerschmecker dne 24. září 2016

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like