Z obeda mi tak ako obvykle zostalo pár zemiakov, nechcela som ich opäť vyhodiť, a tak som urobila zemiakové placky alá „čo dom dal“. Neveril som vlastným očiam, ako sa po nich zaprášilo!

Často počujeme o rade svetových rekordov, ktoré ale nemajú nič čo do činenia s jedlom. Dnes sa však pozrieme na rekordy pochádzajúce zo sveta jedla.

Najväčší hamburger, obrovská pizza či dlhé lístkové cesto s rôznymi náplňami. Nebudete tomu veriť, ale túto zemiakovú placku v rozmeroch „XXL“ plnenú syrom je možné zaradiť tiež k extra veľkým jedlám. Ideálne preto je, keď sa o ňu podelíte s najbližšou rodinou, lebo je naozaj veľká. Okrem veľkosti je však zaujímavá skvelou chuťou! To znamená, že zo stola zmizne tak rýchlo, že sa nebudete stačiť čudovať.

Čo budete potrebovať?

  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 3 mrkvy nastrúhanej
  • 2 strúčiky cesnaku, alebo jednu menšiu cibuľku
  • 2 lyžice nasekanej pažitky
  • 3 vajíčka
  • soľ a korenie podľa chuti
  • syr vo črievku
  • šunku
  • nastrúhaný tvrdý syr

Postup

Najprv zoberte zemiaky a tie ošúpte a najemno nastrúhajte. Pridajte mrkvu, cesnak, pažítku, vajíčka, soľ a korenie (podľa chuti).

Zmes na cesto dobre premiešajte a následne vytvorte na plechu vystlanom papierom na pečenie hrubšiu placku. Placku pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 30 minút. Po upečení nechajte placku trochu vychladnúť.

Placku následne natrite mazľavým syrom a na vrch navrstvite šunku. Dovnútra môžete tiež pridať salámu či čerstvé bylinky.

Pomocou papiera na pečenie jemne placku zrolujte, prípadne ju len môžete preložiť na dve polovice, záleží na Vás. Placku na záver posypte nastrúhaným syrom a dajte ju ešte zapiecť na 15 minút, do zlatista. Teplotu pečenia nechajte rovnakú.

Placku môžete nakoniec narezať na plátky, aby sa dostalo každému maškrtnému jazýčku.

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

ZDROJ SCRUMDIDDLYUMPTIOUS.COM

 

You Might Also Like