Vyskúšajte: Fantastická torta plná mliečneho krému a vášho obľúbeného ovocia

Torta chutí fantasticky a jej príprava je skutočne jednoduchá. Môžete použiť akékoľvek zavárané ovocie – od čerešní, až po exotický ananás či lesné plody.

Ingrediencie:

  • 100 g kryštálového cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 4 lyžičky kakaového prášku
  • 1 vajíčko
  • 2 lyžice oleja
  • 100 ml kyslej smotany
  • 250 g jemného tvarohu s nízkym obsahom tuku
  • 100 g práškového cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 40 ml vody
  • 20 g želatíny v prášku
  • 250 g ovocia

Postup:

Vajcia si ušľaháme s cukrom do peny. Postupne pridáme kyslú smotanu a olej. Opäť dobre prešľaháme.

Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva, potom po častiach pridáme sypkú zmes do kvapalnej zmesi a vymiešame hladké cesto.

Formu na pečenie vymastíme maslom a navrstvíme do nej cesto tak, aby nebolo hrubšie ako 3 cm.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov 15-20 minút. Necháme vychladnúť.

Želatínu vložíme do studenej vody a pripravíme podľa návodu (necháme napučať a potom zahrievaním rozpustíme).

Tvaroh ušľaháme so smotanou, práškovým cukrom a vanilkou.

Šľaháme, kým nám nevznikne jednotný krém. Rozpustenú želatínu vmiešame do krému.

Vychladený korpus nakrájame na kocky (cca 2 x 2 cm) a preložíme do misy. Pridáme scedené ovocie.

Formu na pečenie vyložíme fóliou. Na dno navrstvíme 1/3 Sušienkové-ovocné zmesi a zalejeme niekoľkými lyžicami krému.

Toto vrstvenie opakujeme ešte 2x.

Poslednú vrstvu by mal tvoriť krém.

Tortu prikryjeme alobalom a vložíme na 5-6 hodín do chladničky stuhnúť.

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like