Vynikajúci dvojfarebný koláč sa jahodami a šľahačkou – fantastická chuť a ľahká príprava!

Kto by odmietol ľahký, piškótový koláč s popraškom z práškového cukru? Zahryznete prvé sústo a tento koláč si ihneď zamilujete. Jahody robia tento rýchly dezert veľmi osviežujúcim. V jarných mesiacoch si zaručene pri šálke kávy na tomto koláči pochutnáte.

Každý kúsok svojou chuťou pripomína jarnú pohodu.

 Ingrediencie

– 250 ml smotany na šľahanie
– 4 vajcia
– 250 g kryštálového cukru
– 1 vanilkový cukor
– 300 g polohrubej múky
– 2 lyžičky prášku do pečiva
– Štipka soli
– 2 lyžice kakaa
– 150 g jahôd

Postup

1)

Predhrejeme si rúru na 180 stupňov.

2)

Jahody umyjeme, usušíme a pokrájame na malé kúsky. Vyšľaháme si smotanu do šľahačky.

3)

V inej miske vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme múku, prášok do pečiva a soľ. Nakoniec pridáme vyšľahanú smotanu a všetko dôkladne, ale krátko premiešame.

Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme kakao. Plech s veľkosťou 30 × 25 si vyložíme papierom na pečenie, alebo vysypeme múkou.

5)

Najprv nalejeme na plech tmavé cesto. Naň naukladáme kúsky jahôd a prelejeme svetlým cestom.

6)

Pečieme do doby, než koláč nevybehne. Môžeme skúsiť špajdlou. Ak sa cesto nelepí, máme upečené.

Zdieľajte tento báječný recept na dvojfarebný koláč  aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

 

You Might Also Like