Výborný netradičný spôsob, ako si pripraviť bravčovú panenku. Je úžasné, že Vám zaberie len 45 minút!

Na prvý pohľad sa Vám môže zdať, že ide o netradičný recept, ale akonáhle raz ochutnáte, zistíte, že je to skvelá voľba na večeru i slávnostný obed. Jedná sa o kúsok bravčovej panenky, ktorá je narezaná do hrebeňového tvaru a naplnená zeleninou a syrom. 

Nielen, že to krásne vyzerá, ale aj chutí. Môžeme Vám sľúbiť, že ide o kulinársky zážitok. Už sa nemôžete dočkať, že?

Čo budete potrebovať?

  • 750 g bravčovej panenky
  • 5 PL grilovacieho korenia
  • 2 PL horčice
  • 100 g cibule
  • 4 väčšie paradajky
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 100 g šampiňónov
  • ¼ ČL soli
  • ¼ ČL čierneho korenia
  • 3 PL červeného vína
  • 100 g tvrdého syra
  • ½ ČL jablčného octu

Postup

Najprv by ste si mali mäso dôkladne očistiť, vysušiť a narezať. Pamätajte, že rezy by mali byť siahať cca do ¾. Vzdialenosť medzi jednotlivými rezmi by nemala presiahnuť 2 cm.

Mäso potom vložte do hlbšej misky a pripravte si marinádu z horčice a grilovacieho korenia. Nezabudnite dostať marinádu aj do záhybov tak, aby bolo mäso rovnomerne ochutené. Potom mäso dajte do chladničky na dobu aspoň 2 hodín.

Medzitým budete mať krásny čas pripraviť si zeleninu. Na krúžky si teda nakrája cibuľu, pridajte soľ, korenie a jablčný ocot. Cibulu by ste takto mali nechať odstáť asi 10 minút. Počas toho si už len nakrájajte na plátky šampiňóny a paradajky.

Po 2 hodinách môžete pripravenú zeleninu vložiť do zárezov bravčovej panenky.

Potom už ich stačí zvrchu posoliť, pokvapkať zľahka olejom a vložiť do rúry vyhriatej na cca 200 stupňov na dobu 45 minút.

Po tejto dobe mäso vyberte a naplňte ho ešte tvrdým strúhaným syrom. Nechajte potom dopiecť cca 5-10 minút a môžete podávať.

Dobrú chuť prajeme!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

ZDROJ : TAKPROSTO.CC

You Might Also Like