Výborný jednoduchý vanilkový krém! Rýchla príprava!

Kto by nemal rád jemné rezy a dezerty s poriadnou porciou smotanového krému. Ich príprava je ale občas zbytočne zložitá a obsahuje kroky navyše, ktoré by mohli byť úplne vynechané a príprava by nezabrala toľko času.

Preto sa hodí poznať náš dnešný recept a mať ho na pamäti pri príprave sladkých dobrôt. Ide o univerzálny krém s širokými možnosťami využitia. Tajomstvo jeho skvelej chuti a konzistencie je v  rýchlosti prípravy.

Potrebujeme:

  • 1,5 litra mlieka
  • 4 vajcia
  • 15 g cukru
  • 3 balení vanilkového cukru

Príprava:

Rozdeľte si vajce, premiešajte žĺtok s cukrom, kým sa cukor nerozpustí.

Pomaly vyšľahajte mlieko s vanilkovým cukrom.

Pridajte k bielkom štvrť čajovej lyžičky octu, aby ste vyšľahali perfektne tvrdú penu.

A tu je ten trik! Aby bol vaječný žĺtok trocha ľahký, nevarte ho v mlieku, ale vložte zmes do mikrovlnnej rúry.

Takže krém bude ľahký, ale nebude mať žmolky.

Každý krok vykonávajte maximálne po dobu 1 minúty.

zdroj: tudasfaja.com

You Might Also Like