Výborný chlebíček vhodný na rôzne párty alebo len tak na večeru ku skvelému filmu. Ak máte radi cesnak a syr, tak si určite pochutnáte.

Budeme potrebovať:

Na chlieb:

675 g – polohrubá múka
550 ml – horúca voda
7 g – sušené kvasnice
2 lyžičky – soľ
1 lyžička – kr. cukor

Ďalej budeme potrebovať:

100 g – maslo
2 lyžice – petržlenová vňať
4 strúčiky – cesnak
50 g – tvrdý syr
2 lyžice – olivový olej

Postup:

1.

Pripravíme si chlebíček: 125 ml vody si zmiešame s cukrom a droždím a pripravíme si kvások

2.

V druhej miske si zmiešame ostatné suroviny, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť (cca 1,5 hod.).

3.

Rúru si predhrejeme na 250 stupňov a do spodnej časti umiestnime pekáč s vodou.

4.

Vykysnuté cesto si spracujeme, vytvarujeme si dlhý chlebíček, ktorý na povrchu nožom nadrežeme. Pečieme cca 10 minút spolu s pekáčom s vodou a následne pekáč s vodou vyberieme a dopečieme chlebíček (cca 15 minút). Upečený chlieb necháme vychladnúť.

5.

Chlebík si narežeme z vrchu (ale neprekrajujeme ho až celkom).

6.

Maslo si roztopíme na ohni, pridáme olivový olej a prelisovaný cesnak. Spolu premiešame a potrieme chlebíček (i medzery). Do medzier si naukladáme aj syr, ktorý sme si nakrájali na plátky. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a zabalíme ho do alobalu.

7.

Pečieme cca 15 minút vo vopred predhriatej rúre pri teplote 150 stupňov. Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like