Výborné fašírky, ktoré pripravujem vždy keď som na chate a nepotrebujete na ne ani jedno vajíčko!

Potrebujeme:

200 g mletého mäsa

Soľ, kroenie

1 väčšiu mrkvu

½ cibule

4-5 ks zemiakov, očistených a nakrájaných na kolieska

Pertžlenovú vňať

Olej

150 g kyslej smotany

Postup:

Mleté mäso ochutíme soľou a korením. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na rozpálenom oleji, pridáme aj strúhanú mrkvu a spolu chvíľu restujeme. Túto zmes vmiešame do mäsa.

Z mäsa formujeme mokrými rukami guľôčky, ktorú ukladáme do vymastenej zapekacej misy a prekladáme ich so zemiakmi, ktoré sme si ochutili soľou.

Vložíme do vyhriatej rúry na 20 minút – pri teplote 180-190 stupňov.

Kyslú smotanu si rozmiešame s vodou a prelejeme cez zemiakovo-mäsovú zmes. Pečieme pri teplote 170-180 stupňov ešte 30-35 minút. Posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: upechi

You Might Also Like