Výborné banánové rezy OPIČKA, na ktorých si pochutnáte.

Budeme potrebovať:

Cesto:

5 ks – vajcia
300 g – kr. cukor
125 ml – olej
125 ml – voda
3 lyžice – kakao
200 g – polohrubá múka
1/2 bal. – prášok do pečiva

Krém:

500 g – jemný tvaroh
100 g – práškový cukor
1 ks – citrón – šťava
6 plátkov – želatína
2 bal. – smotana na šľahanie

Poleva:

200 g – horká čokoláda
1 lyžica – olej
150 ml – smotana na šľahanie

Ďalej budeme potrebovať:

banány cca 8 stredne veľkých kusov
citrónová šťava na pokvapkanie banánov

Postup:

1.

Vajíčka s cukrom vyšľaháme mixérom do tuhej peny, pomaly pridáme olej striedavo s vodou. Nakoniec len vareškou zľahka vmiešame zmiešanú zmes kakaa, múku a prášok do pečiva.

2.

Pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vymazali tukom a vysypali múkou a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov cca 10-15 minút.

3.

Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť. Poukladáme na polovicu prekrojené banány, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.

4.

Plátky želatíny namočíme do vody a necháme napučať (riadime sa pokynmi na obale, každá želatína je iná). V miske vymiešame tvaroh s cukrom a citrónovou šťavou. Trochu tvarohovej hmoty dáme do želatíny, premiešame a želatínovú hmotu dáme do celej tvarohovej hmoty. V druhej miske vyšľaháme smotanu do tuhej šľahačky a jemne ju vareškou primiešame do tvarohovej hmoty.

5.

Pripravený krém nanesieme na banány a pekne uhladíme. Dáme do chladničky stuhnúť.

6.

Keď krém stuhol, pripravíme polevu. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme olej a smotanu. Miešaním spojíme a nalejeme na krém. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky stuhnúť.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Chefkoch

You Might Also Like