Urobte si tú najlepšiu karfiolovú polievku s mrkvou a syrom, ktorá je hotová za 30 minút

Vyskúšajte tento recept na rýchlu a výbornú karfiolovú polievku, ktorá vás zasýti. Je plná samých dobrých vecí.

1 porcia (1 hrnček) obsahuje:

  • 159 kalórií
  • 11 g Tuku
  • 35 mg cholesterolu
  • 617 mg sodíka
  • 10 g sacharidov
  • 2 g vlákniny
  • 7 g bielkovín

 

  • Doba prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 8

 

Čo budeme potrebovať:

  • 1 hlava stredne veľkého karfiolu, rozdeleného na ružičky
  • 1 strúhaná mrkva
  • 1/4 hrnčeka nasekaného zeleru
  • 2 hrnčeky vody
  • 1 kocka mäsového alebo zeleninového bujónu (môžete nahradiť tak, že namiesto 2 hrnčekov vody použijete 2 hrnčeky hotového vývaru)
  • 3 lyžice masla
  • 3 lyžice hladkej múky
  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 1 hrnček strúhaného syra čedar (môžete nahradiť iným syrom, napr. GOUDOU)
    sladká alebo štipľavá paprika, popr. iné korenie

Postup prípravy

1) Nakrájajte karfiol na malé ružičky. Nastrúhajte mrkvu a nasekajte zeler na malé kúsky.

2) Karfiol, mrkvu a zeler dajte do hrnca a zalejte vývarom alebo vodou s bujónom. Priveďte do varu a potom dusíme 12 – 15 minút alebo kým nie je zelenina zmäknutá.

3) V inom hrnci rozpustíme na miernom plameni maslo. Vmiešajte múku, soľ a korenie. Postupne prilievajte mlieko. Priveďte do varu a varte za stáleho miešania 2 minúty alebo kým zmes nezhustne.

4) Znížte plameň a vmiešajte nastrúhaný syr. Odstavte a vmiešajte do karfiolové zmesi.

5) V prípade potreby dochuťte a podávajte.

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like