Tvarohová roláda s banánom s jemnou náplňou a nadýchaným cestom!

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

4 vajíčka,
2 PL rastlinného oleja,
100 g kr. cukru,
280 g polohrubej múky,
60 g kakaa,
1/2 balíčka prášku do pečiva.

Na prípravu krému budeme potrebovať:

250 g jemného tvarohu,
100 g masla,
5 PL pr. cukru,
2 PL jahodového džemu,
kôra z pomaranča,
šťava z 1 pomaranča,
2 banány.

Ďalej budeme potrebovať:

2 PL slnečnicového oleja,
2 mliečne čokolády.

 

POSTUP:

 Krok 1  
Vajíčka spolu s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej, múku, kakao a nakoniec prášok do pečiva. Takto pripravené cesto si vylejeme na plech na pečenie, ktorý sme si vopred vystlali papierom na pečenie a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňov cca 20 minút.

 Krok 2  
Upečené cesto preložíme na navlhčenú utierku a zrolujeme. Necháme takto vychladnúť.

 Krok 3  
Pripravíme si plnku. Vymiešame si maslo s cukrom do peny. Pridáme tvaroh, pomarančovú kôru a až nakoniec pridávame šťavu z pomaranča. Dôkladne vymiešame.

 Krok 4  
Vychladnuté cesto si rozložíme, natrieme jahodovým džemom a navrstvíme naň pripravenú plnku.

 Krok 5  
Na kraj si položíme celé banány a zrolujeme.

 Krok 6  
Vrch polejeme roztopenou mliečnou čokoládou, ktorú sme si roztopili nad parou a pridali k nej 2 PL slnečnicového oleja. Necháme stuhnúť.

 Krok 7  
Nakrájame na rezy a podávame.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like