Túto jednoduchú nepečenú piškótovú tortu zvládne každý! Chutí neskutočne dobre!

Tento krémový koláč nielen úžasne vyzerá, ale taký aj je. Je bohatý na krémovú náplň. Ak aj Vy milujete čerešne, v tejto torte ich je ohromne veľa. S týmto faktom dopredu počítajte. Ide naozaj o čerešňový koláč so všetkým. Nečakajte preto pár kúskov čerešní. Zamilujete si ho po jedinom súste. Keď sa krémová náplň snúbi s chuťou čerešní, nedá sa tomuto dezertu takmer odolať.

Ingrediencie:


– 250 g piškót
– 10 g želatíny
– 170 g masla
– 170 g cukru
– 300 g kyslej smotany
– 300 g bieleho jogurtu
– 300 ml smotany na šľahanie
– 500 g čerešní

Na toping (sirup)
– 200 ml mlieka
– 2-3 lyžice cukru

Na ozdobu:
– 1 lyžica cukru
– 10-15 kúskov čerešní
– 50-100 g mliečnej čokolády

Postup:


1)
 2-3 lyžice cukru začneme zahrievať. Až skaramelizuje, prilejeme studené mlieko. V mlieku sa cukor rozpustí a vznikne nám hnedý sirup.

2) Tortovú formu si vyložíme piškótami. Tzn. že dno zaplníme piškóty.

3) Zalejeme vzniknutým sirupom.

4) Rozpustíme si želatínu v malom množstve vody. Nechajte odstáť po dobu 10 minút. Zmiešajte so smotanou a dajte do chladničky.

5) Potom v mise vymiešajte maslo s cukrom, pridajte jogurt a kyslú smotanu. Túto zmes potom zmiešajte s želatínou a smotanou.

6) Teraz polovicou krému potrite spodnej piškóty. Na krém bohato vyskladajte čerešne.

7) Znovu piškóty, krém, čerešne. Takto pokračujte až dokonca.

8) Hotovú tortu uložte na 6 hodín do chladničky.

9) Potom vytiahnite a bočné strany tortovej formy odstráňte. Na studenú tortu naneste rozpustenú čokoládu podľa vlastnej fantázie.

Prajeme dobrú chuť

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: bidista.com

You Might Also Like