Tento recept mi prezradila moja suseda a vďaka nemu sa mi podarili tie najšťavnatejšie kuracie prsia! Tento recept nemá konkurenciu a u nás ho miluje jednoducho každý

Výborný nápad na obed, ktorý je sýty, šťavnatý a chutí skutočne skvele. Tento recept som mi prezradila moja susedka a pripravujem ho pravidelne. Neverila by som, aké jednoduché môže byť také chutné jedlo.

Budete potrebovať:

1 kuracie prsia

1 krajec chleba

2-3 PL olivového oleja

2 strúčiky cesnaku

1 mozzarellu

3-4 paradajky

soľ a korenie podľa chuti

15 g čerstvých špenátových listov

50 g parmezánu alebo tvrdého syra

Postup prípravy:

Kuracie prsia si opláchnite a v celosti ich položte na dosku. Do kuracích pŕs spravte zhruba 5-6 rezov vzdialených od seba približne 1cm. Mäso však neprekrojte celkom, inak by sa rozpadlo.

Paradajky a mozzarellu si nakrájajte na rovnaké plátky, prekrojte ich na polovicu. Polovičné plátky vložte spolu do každého zárezu. Prsia posypte soľou a korením a zalejte olivovým olejom.

Na krajec chleba nalejte trochu olivového oleja a rovnomerne potrite pretlačeným cesnakom. Naň potom poukladajte listy špenátu a tie dajte aj navrch mäsa. Na záver posypte chlieb aj mäso parmezánom a v zapekacej miske ich dajte piecť spoločne do rúry vyhriatej na 190 stupňov. Pečte približne 30 minút. Prajeme dobrú chuť!

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like