Tento koláčik, hovoríme mu „tvaroháč“ pripravujem už celé roky a nikdy sa ho nenabažíme. Chuť tohto tvarohového koláča je úplne skvelá! Nižšie nájdete môj rokmi osvedčený recept.
Ingrediencie:
- 400 g polohrubej múky preosiatej
- 250 g masla
- 2 vajcia
- 250 g práškového cukru
- 1 bal. prášku do pečiva
náplň:
- 1 kg jemného tvarohu
- 3 žĺtky
- 6 lyžíc práškového cukru
- Kôru z jedného citróna
- 100 g hrozienok namočených do teplej vody
- 1 lyžicu kyslej smotany
Postup:
Maslo nastrúhame a zmiešame s ostatnými prísadami. Vypracujeme jednotné cesto.
Rozdelíme ho na dve polovice a jednu rozvaľkáme a navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou. Navrstvíme na dno aj na okraje.
Na náplň vymiešame tvaroh s žĺtkami, cukrom, citrónom a nakoniec primiešame aj napučané hrozienka. Krém navrstvíme rovnomerne na cesto.
Druhú časť cesta rozvaľkáme a nakrájame na prúžky, tie ukladáme na náplň tak, aby vytvorili tvar mriežky.
Vrch koláča potrieme kyslou smotanou a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 25-30 minút.
Želáme vám dobrú chuť! 🙂
Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!