Tento recept je náš rodinný klenot: Jemný a fantasticky chutný tvarohový koláč s hrozienkami!

Tento koláčik, hovoríme mu „tvaroháč“ pripravujem už celé roky a nikdy sa ho nenabažíme. Chuť tohto tvarohového koláča je úplne skvelá! Nižšie nájdete môj rokmi osvedčený recept.

Ingrediencie:

  • 400 g polohrubej múky preosiatej
  • 250 g masla
  • 2 vajcia
  • 250 g práškového cukru
  • 1 bal. prášku do pečiva

náplň:

  • 1 kg jemného tvarohu
  • 3 žĺtky
  •  6 lyžíc práškového cukru
  • Kôru z jedného citróna
  • 100 g hrozienok namočených do teplej vody
  • 1 lyžicu kyslej smotany

 

Postup:

Maslo nastrúhame a zmiešame s ostatnými prísadami. Vypracujeme jednotné cesto.

Rozdelíme ho na dve polovice a jednu rozvaľkáme a navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou. Navrstvíme na dno aj na okraje.

Na náplň vymiešame tvaroh s žĺtkami, cukrom, citrónom a nakoniec primiešame aj napučané hrozienka. Krém navrstvíme rovnomerne na cesto.

Druhú časť cesta rozvaľkáme a nakrájame na prúžky, tie ukladáme na náplň tak, aby vytvorili tvar mriežky.

Vrch koláča potrieme kyslou smotanou a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 25-30 minút.

Želáme vám dobrú chuť! 🙂

 

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

 

You Might Also Like