Ten najlepší recept na pečeného lososa s citrónom a bylinkami

Nádherne voňavý losos. Bylinky mu dodávajú na sviežosti a ľahkosti.

 

Ingrediencie na 2 porcie

  • Filety z 350 g Lososa
  • 1 malá šalotka
  • 2 lyžičky krájaného petržlenu
  • 2 lyžičky krájanej bazalky
  • 1 lyžička sušeného kôpru
  • strúhaná citrónová kôra (asi lyžice)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ

Postup

Celkový čas prípravy: 60 min

1

Vyberte lososa z chladničky a nechajte zohriať na izbovú teplotu. Predohrejte si rúru na 120 stupňov.

2

Nakrájajte šalotku a spolu s petržlenovou vňaťou, bazalkou a kôprom ju zmiešajte s citrónovou kôrou. Pridajte olivový olej a premiešajte, aby vznikla tuhá pasta.

3

Prikryte mäso pastou z byliniek. Vložte lososa do rúry a rýchlo zatvorte dvierka. Pečte 25 až 30 minút. Skontrolujte však už po 15 minútach. Zbytočne rúru však neotvárajte. Keď budete mať pocit, že je losos hotový, prebodnite ho v najhrubšom bode špičkou noža a skúste od seba dve časti mäsa oddeliť. Pokiaľ to ide ľahko, je hotový.

4

Vyberte lososa a presuňte na doštičku. Rozrežte na dva kusy a posoľte.

Zdroj: www.thekitchn.com