Táto kráľovská torta vo mne zachovala také spomienky, že si ju doma robíme vždy keď môžeme

Ak už neviete, čo si máte upiecť, ponúkame vám recept na túto krémovo orechovú pochúťku!

Ingrediencie

  • 400g polohrubej múky
  • 300ml smotany
  • 125 ml kondenzovaného mlieka
  • 125ml vareného kondenzovaného mlieka
  • 40ks vlašských orechov
  • 360g cukru
  • 1/2 lyžičky sódy
  • 1/2 lyžičky octu
  • 2 PL kakaového prášku
  • 250g masla

Postup:

V stredne veľkej nádobe si zmiešajte múku 200ml smotany, 180g cukru, sódu zmiešanú s octom, polovicu nevareného kondenzovaného mlieka a 1 PL kakaa.

Výslednú hmotu vylejte do formy na pečenie a vložte do predhriatej rúry na 200 stupňov po dobu približne 40 minút. Koláč skontrolujte pomocou špáradla, či už je hotový.

Cesto si prerežte na dve rovnaké časti.

Pripravte si krém: roztavte si 200g masla, pridajte kondenzované mlieko a vyšľahajte.

Nasekané vlašské orechy si osmažte na panvici a pridajte ich do krému.

Jednu polovicu upečeného cesta potrite krémom a prikryte druhou polovicou.

Poleva: Zmiešajte si 180g cukru, 1 lyžica kakaa, 4 lyžice smotany a 50g masla. Varte na miernom ohni po dobu 5-7 minút a polejte jej tortu (ak máte ešte nejaké zvyšné orechy, pokojne ich pridajte do polevy).

Hotovú tortu nechajte odstáť, aby nasiakla krémom aj polevou.

Pripravte si k tomu váš obľúbený čaj a vychutnávajte. Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like