Tá najlepšia papriková nátierka s cesnakom, z domácej úrody podľa starého receptu našej babičky. Lepšiu nenájdete!

Papriku pestujem každý rok, avšak čerstvá u nás nie je príliš populárna. Vyrábam z nej lečo a tú najúžasnejšiu domácu nátierku.

Na hrianky je neprekonateľná, ale výborne vám ochutí aj omáčky a ja ju dávam aj na cestoviny.

Ingrediencie:

  • 2 kg papriky
  • 150 g paradajkového pretlaku (ideálne domáceho) – môžeme použiť aj olúpané paradajky
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 100 ml octu
  • 4 feferónky (alebo podľa toho, ako pikantnú chcete nátierku mať)
  • 2-3 lyžičky soli
  • 50 g kryštálového cukru

Postup:

Papriku umyjeme a zbavíme stopky a jadierok. Potom spolu s očišteným cesnakom a feferonkami ju pomelieme v mlýnčeku na mäso. Pridáme soľ, cukor, prelak, ocot a dôkladne premiešame.

Nátierku navrstvíme do čistých pohárov na zaváranie, pevne uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 85 stupňov 25 minút.

Potom necháme vychladnúť a skladujeme na chladnejšom, tmavom mieste. Nátierka vydrží pokojne aj celý rok, teda ak ju dovtedy nezjete 🙂

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like