Snáď každý Slovák miluje cesnačku. Kto by ju totiž nemiloval, že? Vyskúšajte preto tento recept na krémovú cesnačku v bochníku!

Už ste niekedy jedli originálnu upíriu cesnačku? Samozrejme, že žartujeme. Nutné ale dodať, že tejto polievky by sa upíri, keby existovali, mali oblúkom vyhýbať. Nuž, našťastie sa tohto nemusíme báť a tento naozaj fantastický a chutný recept si pripravíme skrátka preto, že je NAJ!

Čo budete potrebovať?

  • 6-7 strúčikov cesnaku
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 dcl smotany na varenie
  • 175 g kyslej smotany
  • 1 vajce
  • sušenú šalviu podľa chuti
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlen podľa chuti
  • 4 l vody
  • 1 zeleninový bujón

Postup

  1. Najprv si do hrnca vylisujte strúčiky cesnaku a nadrobno nakrájajte cibuľu.
  2. Potom pridajte korenie, soľ, štipku rozdrvené šalvie a petržlenovej vňate.
  3. Následne si pripravte všetky zvyšné prísady spolu s vriacou vodou a pridajte zeleninový bujón.
  4. Polievku nechajte chvíľu variť a na záver pridajte smotanu na varenie, kyslú smotanu a rozmiešané vajcia.

Odporúčame si ešte osmažiť chlieb s cesnakom na panvici. Polievku nechajte varom zhustnúť a podávajte horúcu.

Dobrú chuť prajeme!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

ZDROJ : NOSALTY.HU

You Might Also Like