Slaninové-Cuketové zemiakové placky. Chutný a jednoduchý recept, ktorý prevonia celý byt a potešíte ním aj zarytých odporcov zeleniny.

Kto by nemal rád zemiakové placky! Chutný a jednoduchý recept, ktorý prevonia celý byt a potešíte ním aj zarytých odporcov zeleniny.

Ingrediencie na 4 porcie

na placky

  • 5 zemiakov
  • 4 menšie cukety
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 200 g slaniny
  • 1 lyžička majoránky
  • 2-3 lyžice hladkej múky
  • soľ, korenie
  • olej

Postup

Celkový čas prípravy: 45 min

1

Cukety aj zemiaky ošúpte a nastrúhajte. Osoľte ich a nechajte chvíľku odstáť, aby sa z nich uvoľnila voda. Po chvíli prebytočnú vodu zo zemiakov zlejte.

2

Do osolených a vytlačených zemiakov a cukiet pridajte lyžičku majoránky, soľ, korenie, slaninu nakrájanú na kocky, dva vylisované strúčiky cesnaku a dva žĺtky. Aby boli placky krásne nadýchané, vyšľahajte bielky do peny a potom ich zamiešajte do cesta. Podľa hustoty nasypte do cesta dve až tri lyžice hladkej múky a celú zmes starostlivo premiešajte.

3

Na panvici na strednom plameni zohrejeme olej. Veľkosť placiek prispôsobte vlastnej chuti. Placky osmažte z oboch strán dozlatista.

Poznámka

Placky chutia skvele teplé i studené, v chladničke vydržia čerstvé i dva dni.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like