Slané rolády s famóznou chuťou – klasická, maková, papriková a špenátová! Ideálne na silvestrovský stôl

Studený pokrm pre každú príležitosť – 4 druhy slaných rolád: klasická, maková, papriková a špenátová. Veľmi jednoduchá príprava! Ideálny  recept na veľkonočné pohostenie. Táto dobrota je proste dokonalá!

Uvidíte že na týchto slaných roládách si pochutí celá Vaša rodina aj priatelia! Výhodou je, že si môžete vybrať rovno zo 4 rolád!

 

 Ingrediencie

– 6 vajec
– ½ lyžičky soli
– 3 lyžice oleja
– 3 lyžice mlieka
– 5 lyžíc múky
– k poslednej (žltej) roláde na obrázku už nič nepridávame
– k druhej (červenej) pridáme 2 lyžice červenej papriky (múku znížte na 4 lyžice)
– k prvej roláde pridajte 2 lyžice maku
– k zelenej roláde 200 g vareného nakrájaného špenátu (varíme po dobu 3 minút vo vriacej vode)
– 1 kg jemného syra
– 700 g kyslej smotany
– čajová lyžička soli

Postup

1)

Rúru zohrejte na 200 ° C. Zošľaháme vaječné bielky so soľou, pridáme žĺtky a miešame, kým nevytvoríme penovú hmotu.

2)

Vmiešame olej, mlieko a múku. Malo by nám vzniknúť jednotné cesto – rozdelíme si ho na 4 časti. Vymastíme olejom veľký pekáč, použijeme papier na pečenie a navrstvíme cesto. Necháme piecť asi 15 minút. Dávajte pozor, aby sa nám zmes v rúre príliš nevysušila.

3)

Do každej rolády potom pridáme príslušné ingrediencie podľa druhu rolády.

Zdieľajte tento báječný recept na domácu rolády  aj s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú!

You Might Also Like