Skvelý tip na ľahkú rýchlu večeru, ktorá zasýti aj tých najhladnejších členov rodiny! Vyskúšajte aj Vy doma pripraviť voňavú zapečenú cuketu so zemiakmi a tymiánom!

Letné večery vyžadujú dobré a ľahké jedlo, ktoré ale zároveň zasýti aj tých najmaškrtnejších členov rodiny. Pretože si v lete spravidla užívame čerstvosti domácej zeleniny priamo zo záhradky, spravidla aj platí, že pokrmy vnímame z veľkej časti nosom, a preto tak radi používame na varenie najrôznejšie bylinky.

Tie dokážu jedlo nielen krásne prevoňať, ale zároveň mu dajú neskonale výbornú chuť. Pečená cuketa so zemiakmi a cesnakom Vás očarí svojou ľahkosťou a dokonalou chuťou. Aromatický tymián potom dodá jedlu punc dokonalosti!

 

Čo budete potrebovať?

  • 3 menšie cukety
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 4 paradajky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g kyslej smotany
  • strúhaný tvrdý syr podľa chuti
  • tymián podľa chuti
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 3 PL slnečnicového oleja

Postup

  1. Najprv si očistite, olúpte a na plátky nakrájajte zemiaky. Rovnako tak potom postupujte s paradajkami a cuketou.
  2. Plátky zeleniny potom poskladajte striedavo do pekáča, ako je znázornené na obrázku, a jemne pokvapkajte olejom.
  3. Následne použite prelisovaný cesnak, ktorý naneste rovnomerne na všetku zeleninu.
  4. Všetko potom osoľte, okoreňte podľa Vašej chuti. Určite nezabudnite na tymián.
  5. Na záver zeleninu prelejte kyslou smotanou a zasypte strúhaným syrom.
  6. Piecť by ste mali pokrm vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 20-25 minút, kým nebude syr zlatistý.

Dobrú chuť prajeme!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like