Skvelý tip, ako zužitkovať staršie pečivo. Urobte si domácu knedľu!

Domáca knedľa patrí k veľmi obľúbeným prílohám a má svoje miesto v mnohých chutných pokrmoch všedných i slávnostných. Prečo si však nepripraviť rýchly knedlík len tak, napríklad aj do zásoby?

Navyše ide o skvelý tip, ako zužitkovať staršie pečivo. Knedlík chutí výborne a na stole je raz dva. Knedle môžete zužitkovať hneď, alebo zamraziť na neskôr.

Čo budeme potrebovať:

  • 500 g staršieho pečiva nakrájaného na malé kocky
  • 2 vajcia
  • 3 ks cibule
  • Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno
  • 5 plátkov slaniny nakrájanej nadrobno
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Mlieko na zaliatie pečiva
  • Štipku muškátového orieška
  • olej

Postup prípravy

  1. Pečivo polejeme trochou mlieka – stačí skutočne len trochu mlieka, podľa potreby budeme mlieko pridávať neskôr.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na troche oleja dozlatista. Pridáme kúsky slaniny a všetko spolu chvíľu opekáme na miernej teplote. Túto zmes zmiešame s nakrájaným pečivom.
  3. Pridáme petržlenovú vňať, rozmiešané vajíčka, dochutíme soľou, korením a vymiešame lepivú hmotu (podľa potreby pridávame mlieko, ak sa nám zmes zdá príliš suchá). Necháme odpočívať 15 minút.
  4. Na varenie môžeme použiť potravinársku fóliu, plátno, alebo trebárs aj vrecúška na tlačenku. Jednoducho do nich navrstvíme hmotu, pevne uviažeme na oboch koncoch a varíme vo vriacej vode približne 25 minút.

Knedle získajú skvelú chuť, keď ich varíte v plátne alebo utierke v polievke (ja ich varím v nedeľu v klasickom vývare a knedle sú skutočne vynikajúce).

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like