Do sáčku som vložila trochu kvasníc, vody, múky a cukor…Tento recept si zamilovala celá moja rodina

Francúzske pečivo je skutočné umenie. Kuchári po celom svete sa snažia získať tajomstvo receptov na nadýchané bagety, croissanty, veterníky, a iné. Dnes vám prezradíme obľúbený recept na francúzsky chlieb.

 

ingrediencie

1 polievková lyžica droždia

250 ml vody

3 polievkové lyžice cukru

½ čajovej lyžičky soli

80ml rastlinného oleja

1 vajce

250 g múky

25g sezamových semienok

Príprava:

Vlož do veľkého vrecka so zipsom droždie, vodu, cukor, soľ, olej a 220 g múky.

Uzavrite kapsu a zamieste cesto.

Vložte vrecko do misky s teplou vodou a nechajte kysnúť 30 minút.

Pridaj do vrecka 30 g múky a znovu zamies.

Nechaj cesto kysnúť ešte jednu hodinu.

Vyberte cesto z vrecka, rozvaľkajte ho a rozdelte na tri rovnaké časti.

Z každého kúsku cesta vymodeluj dlhú klobásku a zapleť ju do vrkoča.

Pripravený vrkoč potri vaječným žĺtkom a posyp sezamovými semienkami.

Do vyhriatej rúry na 150 ° C vlož cesto a peč ho 40 minút.

Nezabudni pozvať priateľov na ochutnávku francúzskeho chleba, ver, že budú chcieť recept.

You Might Also Like