Recept na úžasný mliečny chlieb leopard, ktorý si ihneď zamiluješ

Je na čase dopriať vašim chuťovým pohárikom niečo naozaj úžasného. Reč je o chlebe od francúzskeho pekára Patricia Nascimento od ktorého recept na chlieb Leopard pochádza.

Patrice sa rozhodol oznámiť recept celému svetu a tak sa tento recept stal cez noc doslova hitom. Prečo? To spoznáte až ho prvýkrát ochutnáte. Uvidíte, že si mliečny chlieb Leopard zamiluje celá rodina.

budeme potrebovať

375 g chlebovej múky
35 g cukru
1/2 lyžičky jemnej soli
1 lyžička sušeného droždia
250 ml čerstvého studeného mlieka
20 g čerstvého masla

Pre tmavé škvrny

15 g kakaový prášok
10 ml čerstvé studené mlieko

Pre tmavo hnedé škvrny

6 g tmavého kakaového prášku
5 ml čerstvého mlieka

postup

krok 1

Najskôr si z ingrediencií vytvoríme vanilkové, čokoládové a kakaové cesto ako na obrázku a obe cesta rozvaľkáme do malých guličiek.

krok 2

Vezmeme si čokoládové cesto a opäť ho rozvaľkáme.

krok 3

Všetky tri druhy ciest teraz začneme vrstviť na seba.

krok 4

Potom by mali vyzerať nejako takto.

krok 5

Všetko naukladáme do vopred pripravenej formy a necháme približne 1 hodinu kysnúť a môžeme začať s pečením.

krok 6

Pečieme na 180 stupňov po dobu 30 minút.

A takto krásne chlieb vyzerá, keď je hotový

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like