Recept na slaninu v náleve. Ide o zdravú pochúťku, ktorú robili už naše babičky

Ponúkame vám recept na neobvyklú prípravu slaniny. Vaše chuťové bunky budú v eufórii a vy, aj napriek konzumácii tukov, zostanete zdraví!

Ingrediencie

  • 2 kg slaniny
  • 220 g soľ
  • 1.250 l vody
  • 3-5 bobkových listov
  • 10ks celého čierneho korenia
  • 5-8 strúčikov cesnaku

Postup prípravy

Pripravte si soľný roztok. Nalejte vodu do hrnca, pridajte soľ, dajte na plameň a miešajte, aby sa soľ rozpustila. Priveďte do varu a následne odstráňte z ohňa.

Narežte si slaninu na malé alebo väčšie kúsky a poukladáme ich do 3 litrového pohára (ak nemáte, bude stačiť aj niekoľko menších). Naukladajte kúsky slaniny natesno a striedavo medzi plátkami slaniny dajte umyté bobkové listy nasypte korenie a prelisovaný cesnak.

Nalejte dovnútra vychladený soľný roztok a prikryte viečkom, nezatvárajte. Nechajte odstáť pri izbovej teplote cez noc a potom vložte do chladničky na 10-14 dní.

Slanina je výborná pre naše zdravie, pretože v sebe má kyselinu arachidonovú, ktorá chýba rastlinným tukom. Táto látka je súčasťou imunitných procesov a metabolizmu cholesterolu.

Pravidelná konzumácia niekoľkých plátkov slaniny vás ochráni pred chorobami a zaistí odstránenie rádionuklidov z vášho organizmu.

Buďte zdraví a nezabudnite sa podeliť o tento recept s vašimi priateľmi!

 

You Might Also Like