Recept na škoricové slimáky s vanilkovou polevou. Fantázia!

Výborné na raňajky, ako dezert ku kávičke, alebo ako najlepšia desiata na svete. Škoricové slimáky sú jednoducho neodolateľné.

Ingrediencie:

  • 200 ml mlieka
  • 40 g masla
  • 500 g hladkej múky
  • 3 čajové lyžičky Kr. cukru
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 25 g čerstvého droždia

Náplň:

  • rozpustené maslo
  • 2 lyžičky škorice
  • 5 lyžíc trstinového cukru

Na potrenie:

  • 1 žĺtok

Poleva:

  • 1 bal. vanilkového pudingu
  • 300 ml mlieka
  • 4 lyžice cukru
  • Pár kvapiek vanilkovej arómy

Postup:

Mlieko dáme na sporák a pridáme do neho maslo, zahrievame, kým sa maslo neroztopí.

Múku preosejeme a nasypeme do misky, pridáme vajce, soľ a uprostred urobíme jamku, do ktorého opatrne nalejeme mlieko a rozdrvené droždie a pridáme aj cukor.

Necháme odpočívať 10 minút. Potom vypracujeme jednotné hladké cesto, prikryjeme utierkou a necháme 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.

Po hodine preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na tenšie pláty (asi 0,5 cm hrubé), potrieme maslom a posypeme zmesou škorice a cukru. Potom plát nakrájame na pásy široké asi 2,5 cm. Pásy zrolujeme.

Pripravíme si plech vymastený maslom a naukladáme naň jednotlivé slimáky tak, aby sa navzájom dotýkali.

Potom potrieme vrch rozšľahaným žĺtkom. Necháme ešte 20-30 minút odpočívať.

Potom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.

Keď sú slimáky upečené, prelejeme ich pudingom uvareným z mlieka, pudingového prášku a cukru.

Nakoniec môžeme ešte posypať práškovým cukrom.

Želáme vám dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like