Recept na lahodný tvarohový koláč s makom. Toto je ten najjednoduchší recept!

Kombinácia tvarohu a maku je na nezaplatenie! Ukážeme vám jednoduchý recept, ktorý bude obsahovať všetko, po čom vaše chuťové bunky túžia.

Ingrediencie:

  • 100g masla
  • 3 vajcia
  • 500g tvarohu
  • 2 PL škrobu
  • 200g cukru
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 200g polohrubej múky
  • 120g maku
  • Vanilková esencia alebo vanilka (podľa chuti)

Postup prípravy

Na prípravu základu koláča si vymiešajte 1 vajce s 50g cukru a pridajte aj rozpustené maslo.

V druhej nádobe si zmiešajte múku s práškom do pečiva a vysypte do vaječnej zmesi. Premieste si cesto a vložte ho do zapekacej formy vystlanej papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozotrite a vyformujte z neho i okraje. Dajte to do chladničky približne na 30 minút.

Medzitým si pripravte plnku – mak si zalejte vriacou vodou a po 20 minútach ho preceďte.

Tvaroh si premiešajte cez sitko alebo použite mixér. Pridajte k nemu škrob, zvyšný cukor a vajíčka. Všetko premiešajte a rozdeľte na dve časti, v jednej by malo byť o niečo viac, približne 120-150g.

Do tej časti, kde je toho menej pridajte mak a dôkladne premiešajte. V prípade že je tvarohová zmes príliš hustá, môžete do nej pridať smotanu, aby získala požadovanú konzistenciu.

Vychladené cesto si vyberte z chladničky a striedavo do stredu naberačkou lejte tvaroh s makom a tvaroh bez maku. Nakoniec trochu pretrepte formou na pečenie, aby bola plnka úplne zarovnaná.

Pre ešte krajší vzor na koláči, si môžete drevenou vareškou viesť čiary od okrajov až po stred.

Vložte ho do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte 1 hodinu. Po dopečení nechajte koláč vychladnúť a až potom ho vyberte z formy na pečenie.

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like