Recept na chutné mäsové guličky s omáčkou, ktoré sú vhodné aj k zemiakovej kaši

Radi skúšate nové recepty? Tak potom si určite skúste jednoduchý a chutný recept na mäsové guličky. Sú veľmi chutné a hneď sa po nich len tak zapráši.

 

Ingrediencie

Na mäsové guľky

680 g mletého hovädzieho mäsa
1/2 hrnčeka strúhanky
1 vajce
1/4 hrnčeka kečupu alebo paradajkového pretlaku
1/4 hrnčeka horčice
1 polievková lyžica omáčky Worcester
štipka soli
štipka čierneho korenia
2 lyžice olivového oleja (na vyprážanie)

Na omáčku

2 lyžice masla
1 veľká cibuľa, nakrájaná na jemno
1 polievková lyžica omáčky Worcester
1 hrnček vývaru (hovädzieho alebo kuracieho) – možno nahradiť vodou s bujónom
2 lyžice kukuričného škrobu
štipka soli
1 lyžica kečupu alebo paradajkového pretlaku
petržlenová vňať na ozdobenie

Postup

Do veľkej misy dajte všetky ingrediencie okrem olivového oleja. Pomocou rúk dobre premiešajte. Vyvaľkajte guličky s priemerom 3-4 cm.
Na veľkej panvici rozpáľte olivový olej. Na oleji postupne osmažte všetky guľôčky (zo všetkých strán). Osmažené guličky dajte na bok.
Na rovnakej panvici rozpáľte maslo a urobte na ňom cibuľku. V miske zmiešajte vývar s kukuričným škrobom. Vmiešajte ostatné ingrediencie na omáčku a nalejte zmes na panvicu k cibuľke. Varte 3 – 5 minút, kým omáčka nezhustne.
Do omáčky vmiešajte hotové mäsové guľky. Pred podávaním ozdobte petržlenovou vňaťou.

Tip: Guličky podávajte so zemiakovou kašou.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

Zdroj: jocooks.com

 

You Might Also Like